Põhjala ja Balti riikide avaliku sektori koostöö jätkub ka tänavu endise intensiivsusega

Neljapäev, 02 Juuli 2020
unsplash.com

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammilt 2020. aastal toetust saanud koostööprojektides on partneritena enim esindatud Rootsi ja Norra.

Vaatamata tänavusele COVID-19 viirusega seotud keerulisele olukorrale ja raskustele piiriüleses liikuvuses on Põhja- ja Baltimaade avaliku sektori asutuste koostöö tänavugi jätkumas samasuguse intensiivsuse ja tulemuslikkusega nagu varasemalt. Sellest annab tunnistust avaliku sektori asutuste aktiivne osalemine Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi kevadises taotlusvoorus.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi poolt 2020. aastal toetust saanud koostööprojektides osaleb järgneva aasta jooksul ligi 285 Põhjala ja Balti riikide avaliku sektori töötajat paljudest erinevatest valdkondadest. Mobiilsusprogrammi toetuste kogusumma on tänavu 265645 eurot, mis jaguneb 46 projekti vahel. Suurim ühele projektile eraldatud summa on 9847 eurot, väikseim 1500 eurot.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammile laekus 2020. aastal 50 taotlust kogusummas 324096 eurot. Kõige rohkem taotlusi esitati Leedust (20 taotlust), järgnesid Eesti (17 taotlust) ja Läti (12 taotlust). Mobiilsusprogramm on oma 12-aastase tegevuse jooksul oluliselt aidanud kaasa Põhja- ja Baltimaade avaliku sektori koostööle, suuremale efektiivsusele ja kogu piirkonna globaalse konkurentsivõime kasvule, programmis on osalenud kokku ligi 3800 ametnikku.

"Tänavused projektid on vaatamata keerukale olukorrale väga hästi ette valmistatud ning hea kvaliteediga. Toetust saanud projektid seavad eesmärgiks Põhja- ja Baltimaade piirkonna avaliku sektori koostöö edasise arengu ja efektiivsuse. Põhjamaade partneritest on kõige rohkem esindatud Rootsi omavalitsuste ja riigisektori asutused, mis osalevad kokku 33 projektis. Kokkuvõttes on kõik Põhjala ja Balti riigid mobiilsusprogrammi projektides väga hästi ja võrdselt esindatud, kuna igas projektis peavad osalema partnerid vähemalt 3 riigist," märkis programmi koordinaator Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja.

Arvestades osalust kõigis toetust saanud projektides nii taotleja kui partnerina, on aktiivseimad programmis osalevad avaliku teenistuse asutused tänavustes projektides pärit Rootsist (19,4 % kõigist projektidest), Norrast (15,3 %) ja Soomest (12,9 %). Toetust said sotsiaalvaldkonna, korrakaitse, hariduse ja teaduse ning avaliku halduse arengu ja paljude teiste valdkondade koostööprojektid.

Loe lähemalt avaliku halduse mobiilsusprogrammi kohta.

Täpsem statistika 2020.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid