Kestliku arengu sümpoosion ReGeneration 2030 Tallinnas

Neljapäev, 30 Juuli 2020
regeneration2030.org

20.-21. Augustil toimub Tallinnas kestliku arengu sümpoosion ReGeneration2030. Kohtumise eesmärk on kokku tuua Põhjamaade ja Läänemere piirkonna noored, kes tahavad kaasa aidata ÜRO kestliku arengu eesmärkide täitmisele.

ReGeneration 2030 liikumise eesmärgiks on ühendada noori, kes soovivad õppida ja panustada aktiivselt kestliku arengu eesmärkide elluviimiseks kohalikust tasandist kuni terve regioonini. Selle aasta sümpoosion keskendub kestliku arengu 17ndale eesmärgile, milleks on partnerlus eesmärkide saavutamiseks.

Tavaliselt toimuvad ReGeneration 2030 iga aastased sümpoosionid augustikuus Ahvenamaal, kuid sel korral kohtuvad noored veebiühendusel ning oma koduriikides. „COVID-19 on toonud meie kõigi jaoks kaasa palju muutusi. Me ei saa teha asju, mis meil kavas olid, ja peame leidma uusi viise, kuidas kokku saada, pidada sisukaid arutelusid ning, vaatamata kõigele ja võib-olla eriti praegust olukorda arvestades, soodustada uuenduspõhist mõtteviisi ja teha see põnevaks. Jäänud on vaid kümme aastat, et saavutada kokkulepitud eesmärgid ning selle saavutamiseks on partnerlus ja koostöö ainuvõimalikud võtmesõnad “, rääkis ReGeneration 2030 ürituse üks korraldajatest Stinne Friis Vognæs.

„Me tahame anda noortele võimaluse kohtuda sarnase mõttemaailmaga inimestega ja hakata kohe tegutsema. Sellepärast korraldame kohalikud üritused , et võimaldada neil silmast silma teistega oma riigis/linnas kokku saada,“ rääkis Vognæs.

Sümpoosion annab osalejatele võimaluse kohtuda oma mõttekaaslastega, saada uusi teadmisi kestlike lahenduste kohta ning osaleda erinevates kestliku arengu eesmärkide teemalistes töötubades. Lisaks korraldatakse inspireerivaid kultuuriüritusi üle veebi kõigile osalejatele. Digisümpoosioni peamine sihtrühm on 15–29-aastased Põhjamaade ja Läänemere piirkonna noored.

Stinne Friis Vognæs loodab, et tänavusel sümpoosionil on palju osalejaid. „Sel aastal saab sümpoosion olema väga erinev sellest, mis meil plaanis oli. See saab olema eksperiment ning me otsime noori, kes oleksid valmis ja huvitatud selles osalema, olema osa millestki uuest ning andma uue tõuke meie piirkonna noorteliikumistele. Kohtume mõnel meie üritusel või veebis!“

Tallinnas toimub kohtumine 20. augustil kell 12.00-19.00 ja 21. augustil kell 12.00-16.45 hotell Schnelli Balti Jaama seminariruumides. Sündmuse päevakavaga saab tutvuda ReGeneration2030 kodulehel.

Registreeri Tallinna sümpoosionile.

Loe sündmuse kohta lisaks


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid