Põhjamaade ja Venemaa organisatsioonidel on suur huvi koostöö vastu

Teisipäev, 01 September 2020
unsplash.com

Põhjamaade Ministrite Nõukogu rahastab 22 Läänemere piirkonna ja Loode-Venemaa koostööprojekti. Projektide keskseteks teemadeks on sotsiaalne jätkusuutlikkus, keskkond, kliima ja tervishoid. Toetuse kogusumma on 10 miljonit Taani krooni.

"Rõõm on näha Põhjamaade ja Venemaa partnerite suurt huvi koostöö vastu sellistel olulistel teemadel nagu sotsiaalne jätkusuutlikkus, keskkond ja kliima," ütleb Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Paula Lehtomäki. „Põhjamaade Ministrite Nõukogu toetus valitsusväliste organisatsioonide koostööle kogu Läänemere piirkonnas aitab vastastikku suurendada teadlikkust käimasolevatest avalikest aruteludest ja ühistest väljakutsetest meie riikides. Samuti annab see inspiratsiooni piirkonna jätkuvaks arenguks. Mitmed Põhjamaade ja Venemaa projektid toovad esile kontaktide hoidmise ja kodanikuühiskonna piiriülese koostöö toetamise tähtsuse – ka ajal, mil poliitilised suhted on keerulised,” lisab Lehtomäki. "Mul on hea meel, et inimestevaheline koostöö edeneb endiselt."

Toetuse eesmärk on tugevdada kodanikuühiskonda ja piiriülest koostööd ning aidata seeläbi kaasa piirkonna arengule. Rahastamist saavate projektide keskmes on sotsiaalteenused ja tervishoid, lapsed ja noored, haridus, kultuur, sooline võrdõiguslikkus, keskkond, kodanikuühiskond, demokraatia ja inimõigused.

Toetust saavad 22 projekti

Toetust saavad 22 projekti Venemaalt ja Läänemere piirkonnast. Projektipartnerite hulka kuuluvad vabaühendused, ülikoolid ja kohalikud omavalitsused Põhjamaadest, Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Loode-Venemaalt ja Valgevenest. Kokku laekus Põhjamaade Ministrite Nõukogule 82 avaldust.

Loe toetust saavate projektide kohta lähemalt


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid