Jätkub koostöö Põhjamaade ja Narva linna vahel

Neljapäev, 28 Jaanuar 2021
Narva linna linnapea Katri Raik ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva filiaali programmi koordinaator Jevgeni Timoštšuk. Videoühendusel: Soome suursaadik Timo Kantola ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esinduse direktor Christer Haglund Narva linna linnapea Katri Raik ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva filiaali programmi koordinaator Jevgeni Timoštšuk. Videoühendusel: Soome suursaadik Timo Kantola ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esinduse direktor Christer Haglund Narva Linnavalitsus

26. jaanuaril kohtus Narva Linnapea Katri Raik Zoomi vahendusel Soome suursaadiku T.E Timo Kantola ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) Eesti esinduse direktori Christer Haglundiga. Kohtumisel viibis ka PMN-i Narva kontori programmikoordinaator Jevgeni Timoštšuk.

„Põhjamaade Ministrite Nõukogu on Narvas esindatud olnud juba pea kuus aastat, et viia meie väärtuseid ka Eesti venekeelse kogukonnani. Peame koostööd Narva linna juhtidega väga oluliseks, seetõttu alustasime 2021. aastat uue Narva linnapea Katri Raiki õnnitlemisega ning tutvustasime talle võimalikke koostöövaldkondi PMN-i ja Narva linna vahel,“ sõnas Christer Haglund.

Soome on 2021. aastal Põhjamaade Ministrite Nõukogu eesistujamaa. Seetõttu esitles Soome suursaadik Eestis, Timo Kantola, linnapeale 2021. aasta Soome eesistumisprogrammi juhtmõtteid, mis aitavad muuta Põhjamaade piirkonda keskkonnahoidlikumaks, konkurentsivõimelisemaks ja ühiskondlikult kestlikumaks.

Kohtumisel arutati võimalikke koostööprojekte ja programme, mida saaks lähitulevikus Narvas sotsiaal-, haridus-, kultuuri-, ja ringmajanduse valdkondades korraldada. Eriti peeti oluliseks nii noorte kaasamist kui ka eakate inimeste elukvaliteedi parandamist, võttes aluseks Põhjamaade häid näiteid. Narva linnapea Katri Raik pani ette, et edaspidi võiks mainitud teemade arutamiseks korraldada kohtumisi Narva ettevõtjate ja Põhjamaade ekspertide vahel. Täpsem koostööplaan pannakse paika veebruari jooksul.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid