Toetusprogramm tugevdab kodanikuühiskonda Loode-Venemaal ja Valgevenes

Teisipäev, 18 Mai 2021
Karin Beate Nøsterud/norden.org

Põhjamaade Ministrite Nõukogu on avanud Põhjamaade ja Venemaa koostöö ning Läänemere piirkonna mittetulundusühenduste toetusprogrammi. Mõlema programmi eesmärk on toetada algatusi, mis aitavad kaasa piirkonna arengule ning tugevdavad koostöövõrgustikke kogemuste ja teadmiste jagamise kaudu.

Läänemeremaade mittetulundusühenduste toetusprogrammi eesmärk on ennekõike tugevdada kodanikuühiskonda Loode-Venemaal ja Valgevenes. Programmi fookuses on sotsiaalne heaolu ja tervishoid, kultuur, keskkond ning demokraatia arendamine.

Taotlusi saavad esitada MTÜ-d ja SA-d Soomest, Rootsist, Taanist, Norrast, Islandilt, Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Loode-Venemaalt, Valgevenest ja Põhjamaade autonoomsetest piirkondadest - Ahvenamaalt, Fääri saartelt, Gröönimaalt.

Põhja-Venemaa koostöö toetusprogrammist on võimalik taotleda toetust koostöö- ja võrgustikuprojektidele. Taotlema oodatakse ametiasutusi, haridusasutusi ja kodanikuühiskonna organisatsioone. Programmi keskmes on teemad nagu innovatsioon, energeetika, keskkond, kliimamuutused, kaasamine, inimõigused, sotsiaalküsimused ja põlisrahvad. Toetust saavad taotleda organisatsioonid ning asutused Taanist, Soomest, Islandilt, Norrast, Rootsist, Venemaalt, Fääri saartelt, Ahvenamaalt ja Gröönimaalt.

Taotluste esitamise tähtaeg on 15. juuni 2021. Enne taotluse esitamist lugege palun tähelepanelikult kahe programmi kohta ja tutvuge taotluste juhistega.

Läänemeremaade mittetulundusühenduste toetusprogramm

Põhja-Venemaa koostöö toetusprogramm (inglise keeles)


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid