Elle Metsa fotonäitus „Imeline Island“

Reede, 21 Mai 2021

Elle Mets on kokku pannud kauni ja haarava fotonäituse „Imeline Island“, mis on valminud koostöös Tartu Linnaraamatukogu Annelinna harukogu ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusega. Soovijatel on võimalik fotonäitust ka laenutada.

Elle Mets on pärit väikelinnast Türilt. Erialalt on ta eesti keele õpetaja ja igapäevaselt ametis ühes Tartu üldhariduskoolis. „Mulle meeldivad elus väga paljud asjad – reisimine, lugemine, koorilaul, kunst - nii vaatamise kui isetegemise poolelt – ja igasugune loov tegevus. Aga minu suurimaks kireks on fotograafia, millega olen tegelenud juba mitukümmend aastat. Loomulikult lummab mind loodus, aga ajapikku on järjest enam hakanud paeluma just linnaelu jäädvustamine kõigis oma mitmekesisuses ning muidugi inimene ise! Märkimata ei saa ka jätta, et jumaldan Eestimaa saari ning igal aastal teen loendamatuid fototuure nii tuntud kui vähemtuntud saartele,“ räägib Elle Mets endast ja oma huvidest.

Ta jätkab: „Sellest, mis kaameraga maailma avastades on objektiivi jäänud, olen varemgi näitusi koostanud. Nii isik- kui ühisnäitusi on olnud praeguseks kokku kaugelt üle saja. Praegugi on Eestimaal liikvel lisaks käesolevale väljapanekule fotonäitus Assooridest ja ühisnäitus „Saarte lumm“ Prangli ja Keri saarest.

Island 1Ilmselt on paljud meist kordki elus ihanud oma silmaga näha Islandit. Selle müstilise saarega keset Atlandi ookeani on seotud palju lugusid ja nähtusi, mis meie reaalsusetajuga kuidagi ei taha haakuda. Tahaks ju ikka päris ise näha-katsuda-kogeda, mis on see müstiline vettpurskav geiser, kuidas saab keset südasuve liustikujärvel jääpankade vahel triivida, rääkimata vulkaaniliste mägede pidevast ähvardavast kohalolekutunnetusest.

 

Nüüd, mil mul endal õnnestus möödunud suvel ise Islandil tuuritamas käia, sain sealt kaasa sellise emotsioonidetulva, mida lihtsalt pidin kellegagi jagama. Ja loomulikult pildikeeles, mis on mulle kõige südamelähedasem. See oligi käesoleva näituse tõukejõuks. Eredaid elamusi imelisel Islandil!“

Näitusega saab mais-juunis tutvuda Nõo kirikus Tartumaal, soovijatel on võimalik näitust edaspidi laenutada (Elle Mets See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. , Madis Kanarbik See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.).

Näituse valmimist on toetanud Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.

Kõikide laenutatavate rändnäitustega saate tutvuda siin.

Island 2


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid