Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi täiendav taotlusvoor avatakse 15. augustil 2021

Esmaspäev, 05 Juuli 2021

Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindused Eestis, Lätis ja Leedus tähistavad 2021. aastal oma 30. tegevusaastat. Sel puhul avatakse tänavu augustis Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi täiendav taotlusvoor ametnikele ning teistele avaliku sektori töötajatele. Sügisvooru taotluste esitamise tähtaeg on 15. oktoober 2021.

„Tänavusel juubeliaastal on meil hea meel kuulutada välja avaliku sektori mobiilsusprogrammi lisataotlusvoor. Osalejate hinnangul on tegu praktilise ja kasutajasõbraliku töövahendiga, mis toetab ja arendab Põhjamaade ja Balti riikide avalike sektorite koostööd. Mobiilsusprogrammi on kirjeldatud kui kasulikku toetusvõimalust, mille abil saab jagada kogemusi ning arendada piirkondlikke ja EL-i tasandi koostöövõrgustikke,“ ütles Christer Haglund, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi eesmärk on luua võimalused ametnikele ja teistele avaliku sektori töötajatele teadmiste ja kogemuste vahetuseks Põhja- ja Baltimaade piirkonnas, arendada koostöövõrgustikke ning edendada Põhjala ja Balti riikide koostööd kõigil avaliku halduse tasanditel, aidates seeläbi kaasa piirkonna avaliku sektori efektiivsuse arengule. Üldine eesmärk on suurendada kogu piirkonna majanduskasvu, heaolu ning ülemaailmset konkurentsivõimet.

Mobiilsusprogramm toetab ametnike ja teiste avaliku sektori töötajate õppevisiite, praktikareise ja võrgustike kohtumisi, toetades sellega Põhja- ja Baltimaade koostööd ministeeriumide, regionaalsete ametkondade ja kohalike omavalitsuste tasandil. Edukas projektis peavad olema kaasatud partnerid vähemalt kolmest NB8 riigist: Põhjamaade taotlejad külastavad vähemalt kaht Balti riiki ja Baltimaade taotlejad külastavad partnereid vähemalt kahes Põhjala riigis.

Mobiilsusprogrammi aastane eelarve on 250 000 eurot ja seda rahastavad kõik NB8 riigid: Eesti, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome ja Taani. Mobiilsusprogramm katab kuni 60% projekti abikõlblikust eelarvest, mis võib koosneda reisi- ja majutuskuludest ning lähetuse päevarahast. Programmi toel soovitakse hõlbustada avaliku sektori tõhusamate töömeetodite ühtlustamist ning eesmärgiks on edendada ja tugevdada Põhja- ja Baltimaade piirkonnas koostööd, mobiilsust, teadmiste vahetust ja koostöövõrkude arendamist avaliku halduse struktuuride vahel.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis on Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi sekretariaat.

Miks taotleda?
• Teie Põhja- ja Baltimaade kolleegidel on avastamistväärt ideid, plaane ning kogemusi, mida partneritega jagada.
• Taotlemine ja aruandlus on lihtne ning mugav – kõike saab teha veebilehe NB8-Grants kaudu.

2021. aasta kevadise taotlusvooru tulemused
2021. aasta kevadel said mobiilsusprogrammist toetust 20 Põhja- ja Baltimaade piirkonnast esitatud taotlust ning toetuste kogusumma oli 129 443 eurot. Toetust saanud projektides osaleb kokku ligi 100 ametnikku.

Lihtne taotleda
• Elektroonilises taotlussüsteemis www.nb8grants.org saab taotlusi esitada alates 2021. aasta 15. augustist.
• Tutvuge hoolikalt suunistega ning asuge aegsasti projektipartnereid otsima.
• Registreeruge või logige sisse (kui olete juba registreerunud kasutaja) ning hakake taotlust täitma. Pange tähele, et taotlust saab kuni tähtaja lõpuni täita mitmes järgus.
Ärge unustage esitada taotlust tähtaja lõpuks hiljemalt 15. oktoobril 2021!

KontaktandmedDSC01802
Madis Kanarbik, programmi koordinaator
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Tel: +372 5046570
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Keeled: inglise, rootsi, eesti


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid