Põhjalasse ideekorjele!

Esmaspäev, 06 September 2021

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi sügisese lisataotlusvooru tähtaeg on 15. oktoober 2021. Seega, kui seni on kohtumised Põhjamaade kolleegidega jäänud kesiste rahaliste võimaluste taha, on nüüd taas võimalus olukorda parandada.

Võru Linnavalitsuse arendusjuhi Tiina Hallimäe sõnul annab Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm hea võimaluse erialaste kogemuste vahetuseks ja koostööks: „Võru linn on käinud mitmete teemadega Põhjamaades nö ideekorjel, heaks näiteks võib tuua energiatõhusad lasteaiad, kaasava hariduse, loomemajanduse jne. Nii mõnigi Võru linnas tänaseks loodud objekt või tegevusmudel põhineb osaliselt nendelt õppereisidelt kogutud ideedel.“

Ta lisab, et viimane Võru linna mobiilsusprojekt oli suunatud andmekaitsele: „Esimene õppereis oli Rootsi, mille raames külastasime Västeråsi ja Lidingö omavalitsusi. Lidingös oli väga tore näha, kuidas valvekaamerate asemel oli ellu kutsutud vabatahtlikest koosnev naabrivalve. Teine õppereis toimub virtuaalselt, sel korral siis koostöös Taani Aalborgi omavalituse töötajatega.“

Hallimäe sõnul aitab koos kolleegidega projekti käigus reisimine ka omaenda organisatsiooni inimestega paremini tuttavaks saada, mis omakorda parandab asutusesisest koostööd.

Mobiilsusprogramm toetab ametnike ja teiste avaliku sektori töötajate õppevisiite, praktikareise ja võrgustike kohtumisi, aidates sellega kaasa Põhja- ja Baltimaade koostööle ministeeriumide, regionaalsete ametkondade ja kohalike omavalitsuste tasandil. Mobiilsusprogramm katab kuni 60% projekti abikõlblikust eelarvest, mis võib koosneda reisi- ja majutuskuludest ning lähetuse päevarahast.

Uudse lisavõimalusena toetab programm ka veebipõhiseid kohtumisi, mis võimaldab vajadusel katta tehnika rendi jm veebiteenustega seotud kulusid. Edukasse projekti peavad olema kaasatud partnerid vähemalt kolmest NB8 riigist: Põhjamaade taotlejad külastavad vähemalt kaht Balti riiki ja Baltimaade taotlejad külastavad partnereid vähemalt kahes Põhjala riigis.

2021. aasta kevadise taotlusvooru tulemused

2021. aasta kevadel sai mobiilsusprogrammist toetust 20 Põhja- ja Baltimaade piirkonnast esitatud taotlust ning toetuste kogusumma oli 129 443 eurot. Toetust saanud projektides osaleb kokku ligi 100 ametnikku.

Elektroonilises taotlussüsteemis www.nb8grants.org saab taotlusi esitada kuni 2021. aasta 15. oktoobrini.

Kontaktandmed
Madis Kanarbik, programmi koordinaator
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.norden.ee 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid