Eesti jõudis Euroopas esimese viie sekka

Neljapäev, 21 Oktoober 2021

Kas teadsid, et Eesti on Euroopas lausa esikohal, olles ühe inimese kohta enim riskikapitaliinvesteeringuid kogunud riik? Nüüd on sul võimalus ise järele uurida, kas sama potentsiaal peitub ka rohetehnoloogia valdkonnas. Tule vaata, mis investeeringud ja raha rohevaldkonnas liiguvad! 27.-28. oktoobril toimub Tallinnas, Kultuurikatlas piirkonna üks suurim rohetehnoloogia sündmus GreenEST Summit 2021.

„Ootan, et suudaksime realiseerida samaväärse potentsiaali rohetehnoloogia ja biomajanduse valdkonnas Põhja-Balti piirkonnas. Biomajandus on kui innovatsioon elus endas, sest meil on looduse toimimisest nii palju õppida. Kui oskame selle tarkuse kohandada meie vajadustele ning teeme seda nutikalt ja delikaatselt, siis aitab see meil üles ehitada kestliku majanduse,“ sõnab Põhjamaade Ministrite Nõukogu rohemajanduse nõunik Madis Tilga, kes vastutab GreenEST Summiti biomajanduse arutelu „BIOECONOMY – The Innovation for Life“ eest.

Biomajanduse sessioonis osalevad Islandi Ookeaniklastri asutaja Thor Sigfusson, Munsteri Tehnikaülikooli ring- ja biomajanduse uurimisgrupi kaasdirektor James Gaffey, ProProteini asutaja ja tegevjuht Kaisa Orgusaar ja OÜ Vetik tegevjuht Tanel Ilmjärv. Näitamisele ja arutlusele tulevad klastri edulood, mobiilsed biorafineerimistehased ning kestliku toidusüsteemi ja kosmeetikatööstuse uudsed komponendid.

GreenEST Summiti kaks päeva on täidetud huvitavate ja värskeid vaatenurki pakkuvate esinemiste ja vestlustega. Tähelepanu all on biomajandus, toormaterjalid, tark linn, õiglane üleminek, roheinvesteeringud ja energeetika. Lisaks leiab konverentsilt ettevõtete EXPO-ala, investorite lounge’i ning hulganisti võimalusi ärisuhete loomiseks. Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus pani pead kokku kohaliku rohetehnoloogia kogukonnaga, et uusi ideid inspireerida, koostööd innustada ning viia kokku ideed ja raha.

Sündmust korraldavad Tallinna Tehnikaülikool, Teadus- ja ärilinnak Tehnopol, Tallinna linn, Pakri Teadus- ja Tööstuspark, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Cleantech ForEst, Sunly ja Keskkonna Investeeringute Keskus.

Leia end käivitav teema ja soeta pilet siit: https://greenestsummit.ee/buy-tickets/

Info korraldajate, osalemise ja programmi kohta: https://greenestsummit.ee/


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid