Narva: elu ja mälu häkaton

Teisipäev, 23 November 2021

27.-28. novembrini toimub põnev ja meeleolukas veebihäkaton, mille eesmärk on hävitada Narva kohta käivaid negatiivseid stereotüüpe, motiveerida inimesi väljas jalutama, taasluua põlvkondadevahelist sidet ning päästa Narva linna kohta käivaid ilusaid ja huvitavaid lugusid unustusest. Häkatonile oodatakse osalema noori vanuses 15-23 ning noorte üks mentoreid on imeline Norra jutuvestja Tiril Bryn. Häkatoni korraldab ARN ehk ar narva.

Mitmed Narva elanikud on märganud, et sügise saabudes võib linnas valitsev õhkkond olla pisut nukker. Hea seltskonnaga on linna peal ikka tore jalutada, kuid miks mitte muuta oma jalutuskäigud veelgi lõbusamaks ja huvitavamaks? Narvas on nii palju huvitavaid kohti, millega on seotud kohalike, huvitavate inimeste lood - aga miks meist nii vähesed neid lugusid teavad? Meie toredad vanemad ja vanavanemad jagaksid hea meelega oma lapsepõlvelugusid. Piisab vaid neilt küsida ja huviga kuulata.

Seetõttu korraldab ar narva (ARN) meelelahutusliku ja hariva veebihäkatoni, mille põhieesmärk on hävitada Narva kohta käivaid negatiivseid stereotüüpe, motiveerida inimesi väljas jalutama, taasluua põlvkondadevahelist sidet ning entakistada Narva linna kohta käivate lugude unustusse vajumist.


Häkatoni ülesannete kategooriad:
A) Kuidas võimaldada inimestel, kes pole Narvas nii pikka aega elanud, linna kohta rohkem teada saada ja vaadata seda teise nurga alt?
B) Kuidas saab noorem põlvkond säilitada oma perelugusid ja jagada neid teistega?
C) Kuidas jutustada ja näidata oma lemmikkohtade ajalugu mitte üksnes kooliõpikutes, vaid linnaelanike emotsioonide ja tunnete abil?
D) Kuidas suurendada elanike kaasatust oma kodulinna ajaloosse ja tekitada neis soov pärast kõrgkooli või mujal töötamist endisesse kodulinna naasta?

24 tunni pärast oodatav tulemus:
- Märkmed Narva kohta osalejate vanematelt, vanavanematelt ja teistelt sugulastelt
- Jalutuskäigu prototüüp ja seos lugudega (vastavalt jutustamise reeglitele)
- Valmis jalutuskäik linnas oma jutuga Narvast.

Häkatonil osalejaid abistavad ARN-i meeskonna mentorid ning jutuvestja Norrast - Tiril Bryn.

Tiril Bryn

Tiril Bryn on jutuvestja, kelle põhitähelepanu on kultuuripärandil ning tuleviku kohta käivate uute lugude ja visioonide loomisel. Tema looduses aset leidvad performance’id on kombinatsioon jutuvestmisest, muusikast, teadusest ja publikuga koos uute lugude loomisest. Tiril on saanud jutuvestmise alase hariduse Oslo Metropolitani ülikoolist ning ta on filoloogiadoktori kandidaat Oslo ülikoolis, kus ta uuris Jaapani ja Norra muinasjutte.

Häkatoni korraldamist toetavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis ja programm Nordplus.

Võitjatele on auhinnad välja pannud ARN, Bublik CAFÉ, U.S. Embassy Tallinn / Narva American Space, Victoria Bastion Casemates, British Council, Astri Keskus ja Fama Keskus.

Programmi keel: vene, eesti.
Vanus: 15-23
Koht: online
Registreerimine: https://forms.gle/DWsmCdh1u4FCYQpw5

Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid