Teaduspõhine ettevõtlus – võimatu missioon?

Esmaspäev, 20 Detsember 2021

Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse uues podcastis „Science to Business – Nordic Dimension“ proovitakse leida vastus küsimusele, kuidas sobitada omavahel kokku nii teadus kui ka ettevõtlus, et mõlemad valdkonnad jõudsalt edasi areneksid ja vastastikku kasulikuks osutuksid.

„Ühiskonnas valitseb üldjoontes konsensus, et nii teadus kui ka ettevõtlus on mõlemad olulised heaoluühiskonna osad. Kuid kui hakata rääkima teaduspõhisest ettevõtlusest, siis ühine arusaam ja nägemus murenevad kiirelt,“ sõnab arutelu juht, Tartu Teaduspargi projekijuht Vaido Mikheim.

Veebisaates arutletakse, kuidas soodustada teaduspõhise majanduse ülesehitamist, kuidas tulla toime globaalse konkurentsiga talentide ja lahenduste osas ning kuidas toetada süvatehnoloogiaettevõtete teket ja kasvu Põhja- ja Baltimaade piirkonnas ning mujal. Arutelu eesmärk on rääkida teadmuspõhise majanduse ja ühiskonna pealekasvust ning sellega seotud võimalustest ja takistustest.

Vaido Mikheimi juhtimisel võtavad saates sõna oma ala asjatundjad, kes kõnnivad samaaegselt nii teadlase kui ka ettevõtja rada: Rainis Venta, Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) tehnoloogiasiirde ekspert, Ivar Kruusenberg, PowerUP Energy Technologies’i tegevjuht, ja Kärt Tomberg, ExpressionEditsi tegevjuht ning Cambridge’i ülikooli teadur.

Antud taskuhäälingu saade on kaheksas osa ingliskeelsete podcastide sarjast „Nordic Sustainable Economy“, kus uuritakse, millele toetub kestlik majandussüsteem ning mis rolli mängib seal ring- ja biomajandus.

Kuula podcasti meie Soundcloudist.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid