nublu ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus ühendasid jõud

Neljapäev, 30 Detsember 2021

Täna, 31. detsembril, avaldas nublu muusikavideo oma uuele singlile „Vihje“, mis valmis koostöös Soome räppari Mikael Gabrieliga ning filmiti Lapimaal. Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus otsustas video valmimist toetada, et soodustada kestlikku tarbimist ja keskkonnasõbralike otsuste tegemist.

„Lapimaa oli keskkonnaalaste teemadega tegelemiseks tõeliselt hea koht. Selle pea puutumatu ilu näitab, et meie planeedil on täiuslikult töötav ökosüsteem, mida ei tohiks iseenesestmõistetavana võtta,“ kommenteeris nublu.

„Keskkonnast rääkimine on juba mõnda aega mulle südamelähedane olnud, mistõttu on mul hea meel, et Põhjamaade Ministrite Nõukogu tuli meie hullude ideedega kaasa. See planeet on ainuke, mis meil on, ning me peaksime seda kohtlema oma kodu mitte ärivõimalusena. Ka Põhjamaade looduse ilu võib peagi kaduda, kui me ei muuda oma käitumist, seega kui see video paneb kasvõi mõne inimese järele mõtlema, teeb see mind juba õnnelikuks,“ lisas Mikael Gabriel.

„Kuigi tihti üritame kultuuri abil reaalsuse eest põgeneda, on see samas ka suurepärane viis juhtimaks inimeste tähelepanu teemadele, mis meile väga olulised on. Sarnaselt kliimaprobleemidele puudutab muusika kogu meie planeeti – meie kultuuri, keskkonda ja ühiskonda – kõike, millest hoolime ja mida soovime säilitada,“ ütles Christer Haglund, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor.

„Muusikutel on oma platvormid ja kultuuriline mõjuvõim, mis annab inspiratsiooni suurele hulgale publikule. Oleme väga õnnelikud, et saame teha koostööd niivõrd suurepäraste muusikutega nagu nublu ja Mikael Gabriel, kes andsid meile oma hääle, et juhtida tähelepanu nii olulisele teemale nagu keskkond. Võtsime nendega ühendust, et arutada, mida igaüks saab olukorra parandamiseks teha, selle asemel, et aktuaalseid probleeme lihtsalt ignoreerida“, lisas Haglund.

„Meie tööstusel on erakordne mõjuvõim ja ulatus, seetõttu on meil ainulaadne võimalus ja samal ajal ka vastutus juhtida artistide ja publiku tähelepanu kliimaprobleemidele ning suurendada nende teadlikkust keskkonnaalaste proovikivide ja kestlikkuse vallas. Väärtustame väga koostööd ja partnerlust Põhjamaade Ministrite Nõukoguga, mis aitas sellel projektil reaalsuseks saada,“ märkis Petri Mannonen, Universal Music Groupi Baltikumi piirkonna tegevjuht.

poster

Video on filmitud kaunil Lapimaal ning selle põhiteema on, et jõuludest on saanud kommertspüha, kus peamine tähelepanu on võimalikult suurel tootmisel ja asjade ostmisel. Samal ajal me tihti ei mõista, kuidas meie tegevused võivad keskkonda kahjustada või isegi aidata kaasa lapstööjõu kasutamisele või inimestele võimalikult väikese palga maksmisele. Lisaks muusikavideole tuli välja ka kaadritaguseid stseene kajastav lühike dokumentaalvideo, kus nublu ja Mikael Gabriel, muusikavideo režissöör Marta Vaarik, Jõuluvana ning UNICEFi ja Tallinki esindajad räägivad, milline on nende meelest kestlik elustiil ja kuidas vastutustundlikult tarbida.

Vaata nublu ja Mikael Gabrieli uut muusikavideot „Vihje“ siit
Vaata kaadritagust dokumentaalvideot siit.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid