Vabaühenduste koostööprogramm aitab võimendada laste hääli

Reede, 13 Mai 2022
Foto: Allen Taylor / Unsplash

Sel aastal sai Põhja-ja Baltimaade vabaühenduste koostööprogrammist toetust viis projekti, kogusummas 62 585 eurot. Vabaühendused plaanivad koostöös Põhjamaadega luua võrgustikke kogemuste vahetamiseks, sotsialiseerida erivajadustega inimesi, kaasata lapsi poliitika kujundamisse ja kaitsta rannikupärandit.

Üks toetuse saajatest, Lastekaitse Liit, peab oluliseks, et lapsi kaasatakse neid puudutavate otsuste tegemistesse, mistõttu on oma tegevustes pühendunud laste hääle kuuldavakstegemisele ja võimendamisele.

„Küsisime Põhjamaade Ministrite Nõukogust toetust rahvusvahelise noortefoorumi „Youth Forum ISPCAN2022 Estonia“ korraldamiseks, mille ettekannetes keskendume Lastekaitse Liidu vabavõrgustikku kuuluvate noorte soovil eeskätt laste kaasamisele poliitika kujundamisse. Oleme siiralt rõõmsad selle üle, et Põhjamaade Ministrite Nõukogu peab samuti oluliseks laste arvamuse küsimist ja selle võimendamist ning toetas meie projekti vajaliku summaga,“ sõnas Lastekaitse Liidu projektijuht Annika Silde.

Teised toetuse saajad olid Domus Dorpatensis, MTÜ Eesti HIV-positiivsete võrgustik, ICOMOS Eesti (Rahvusvahelise Kinnismälestiste Nõukogu Eestis tegutsev rahvuslik komitee) ja Eesti Puuetega Naiste Ühenduste Liit.

Domus Dorpatensise projekti eesmärk on ekspertide võrgustiku loomine demokraatia arendamiseks Põhja- ja Baltimaades. Selleks kaardistatakse demokraatia arengu ühised väljakutsed ja vahetatakse parimaid praktikaid osalevate partnerite ja Eesti demokraatiaorganisatsioonide vahel ning arutletakse demokraatia arengu üle demokraatiakonverentsil.

MTÜ Eesti HIV-positiivsete võrgustiku projekt keskendub parimate praktikate ja koostöö kogemuste vahetamisele töötamisel põgenikega Baltimaades ja tulevaste kaitsemeetmete kavandamisele partnerriikides.

ICOMOS Eesti (Rahvusvahelise Kinnismälestiste Nõukogu Eestis tegutsev rahvuslik komitee) korraldab Tallinnas rahvusvahelise seminari ja Lahemaal, Rebalas, Linnamäel, Haapsalus, Muhus ning Saaremaal töötoad, mille teemadeks on rannikupärand, kogukonnad ja kliimamuutused.

Eesti Puuetega Naiste Ühenduste Liit jätkab erivajadustega inimestele purjetamise ja aastaringsete koolitusmoodulite ja töötubadega projektiga, millega kaasnev füüsiline ja vaimne pingutus ning kogemused võimaldavad puuetega inimeste paremat sotsialiseerumist. Sotsiaalse kaasatuse riskirühma kuuluvad lisaks puudega inimestele ka pagulased ja perevägivalla ohvrid, kellele soovitakse keskenduda. Õpitakse Rootsi "Inimene esikohal" lähenemist - olenemata tema vaimsest või füüsilisest puudest aidatakse soovi korral alustada parapurjetamisega.

Põhja-ja Baltimaade vabaühenduste koostööprogrammi kohta leiab lisainfot siit: https://www.norden.ee/et/meist/toetused/pohja-ja-baltimaade-mittetulundusuhingud

Toetust saanud projektide nimekirja leiab siit: https://www.norden.ee/images/PB_vaba%C3%BChenduste_programm/Applications_-_NCM-Grants_2022.pdf

 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid