Avatud on Valgevene ajakirjanikele suunatud meediatoetuste programmi taotlusvoor

Esmaspäev, 10 Oktoober 2022

Põhjamaade Ministrite Nõukogu kuulutas välja Valgevene ajakirjanikele suunatud 2023. aasta meediatoetuste programmi, mille eesmärk on tugevdada demokraatiat ja kodanikuühiskonda Valgevenes toetades sealset sõltumatut meediat. Programm keskendub Valgevene tegelikku elu kirjeldava usaldusväärse meediasisu loomisele, käsitledes inimõiguseid puudutavaid teemasid, näiteks sõnavabadust, kogunemisvabadust, õigusriiki ning muid demokraatia ja kodanikuühiskonna standardeid.

Pärast 2020. aasta Valgevene presidendivalimisi satub Valgevene sõltumatu meedia järjest rohkem tagakiusamise ohvriks.

Vastavalt Piirideta Reporterite koostatud maailma ajakirjandusvabaduse 2022. aasta indeksile oli Valgevene kuni Venemaa sissetungini Ukrainasse ajakirjanike jaoks kõige ohtlikum riik Euroopas. Enamik Valgevene sõltumatuid meediaväljaandeid tegutseb nüüd väljaspool riiki või on olnud sunnitud tegevuse lõpetama. Nende asjaolude tõttu vajab Valgevene sõltumatu meedia – nii väljaanded kui ka individuaalsed ajakirjanikud, kes kaotasid töö ja töövahendid, pidid riigist lahkuma jne – hädasti rahalist, tehnilist ja muud tuge, mis aitaks neil edasi tegutseda

Meediatoetuste programmi üldeesmärk on toetada Valgevene sõltumatu ajakirjanduse ja meediakunsti algatusi ning hõlbustada riigi arenguid käsitleva kvaliteetse, usaldusväärse ja mitmekesise sisu loomist Valgevene elanikele.

Kes saavad taotleda?

Taotlusi võivad esitada Valgevene sõltumatud meediaväljaanded, Valgevene ajakirjanikud, Valgevene visuaalse, kunstilise ja interdistsiplinaarse meediasisu loojad ning mujalt pärit meediaväljaanded, mis võtavad tööle või sõlmivad lepingu Valgevene ajakirjanikega ja toodavad sisu Valgevene olukorra kohta.

Taotluse esitamise tähtaeg: 6. november, 2022 (hiljemalt kell 23:59 Vilniuse aja järgi).

Rahastamine

Toetuse suurus võib ulatuda 5000 eurost kuni 30 000 euroni. Toetuste kogusumma 2023. aastaks on ligikaudu 250 000 eurot.

Kestus

Esitatava projekti maksimaalne kestus – 12 kuud.

Kontaktid

Taotlused tuleb esitada aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Lisateavet leiad programmi ametlikult veebilehelt: www.nordicmediagrantsbelarus.org

Toetust rahastavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Norra saatkond Leedus. Toetust haldab Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Leedus.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid