Lõimumisteemaline seminar „Kokku või lahku: kesktee otsingul“ (Narvas)

Neljapäev, 03 November 2022

Integratsiooni Sihtasutuse korraldatava lõimumiskonverentsi eel, 8. novembril, ootame huvilisi Narvas toimuvale seminarile „Kokku või lahku: kesktee otsingul“.

Seminar toimub 8. novembril kell 11.00-15.00 Tartu Ülikooli Narva kolledži ruumides Narvas (Raekoja plats 2) ja seal arutletakse segregatsiooni põhjustatud väljakutsete üle. Päeva juhib Aleksandr Golubev.

Seminari kava:

10.30-11.00 registreerimine, hommikukohv
11.00-11.40 Venla Bernelius (Helsingi ülikool, Soome) „Elada koos, kuid õppida lahus? Erineva sotsiaalse taustaga naabruskonnad, segregatsioon koolides ja elukohavahetused Soome linnades“
11.40-12.20 Hanno Kruse (Bonni ülikool, Saksamaa) „Etniline eraldatus keskkoolides – miks see on nii püsiv ja mida me saame selle vastu ette võtta?”
12.20-13.10 lõuna
13.10-13.50 Lena Leipe (Åre vald, Rootsi) „Jätkusuutlik integratsioon Åres – Kuidas oleme töötanud selleks, et suurendada osalust kohalikus kogukonnas ning lühendanud kolmandate riikide kodanike teed tööhõive ja isemajandamiseni“
13.50-14.30 James Laurence (Majanduslike ja Sotsiaaluuringute Instituut ja Dublini Trinity Kolledž, Iirimaa) „Koos ja lahus: eelarvamuste ja sotsiaalse ühtekuuluvuse dünaamika etnilise mitmekesisuse ja elukohapõhise segregatsiooni ristumiskohas“
14.30-15.00 küsimused, arutelu

Seminari kava on leitav siit: https://integrationconference.ee/narva/ 

Seminari ettekanded on inglise keeles, sünkroontõlget pakutakse eesti ja vene keelde. Seminar on osalejatele tasuta.

Osalemiseks palume kindlasti registreeruda: https://konverentsimeistrid.wufoo.com/forms/zc20b840x6tw84

Seminar on osa Integratsiooni Sihtasutuse korraldatava rahvusvahelise lõimumiskonverentsi „Kokku või lahku: kesktee otsingul“ programmist. Konverentsi kavaga tutvuda ja registreeruda saab konverentsi kodulehel integrationconference.ee.

Lõimumiskonverentsi raames toimuva Narva seminari korraldab Integratsiooni Sihtasutus koostöös Kultuuriministeeriumiga. Lisaks toetavad konverentsi ja seminari korraldamist Briti Nõukogu ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid