Põhjamaade Ministrite Nõukogu uus peasekretär on Karen Ellemann

Teisipäev, 15 November 2022
www.norden.org

Karen Ellemann on kuulunud Taani parlamenti (Folketing) 2007. aastast ja täitnud erinevaid ministrirolle Taani valitsuses. Ta asub Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretäri ametikohale 1. jaanuaril 2023.

Karen Ellemannil on põhjalikud poliitilised teadmised mitmes Põhjamaade Ministrite Nõukogu 2030. aasta visiooni alusvaldkonnas. Ta on olnud Taani soolise võrdõiguslikkuse, keskkonna-, sotsiaal- ja siseminister. Ühtlasi on ta mitmel korral täitnud ka Taani Põhjamaade koostöö ministri rolli.

„Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär on oluline eestvedaja meie ühise tulevikuvisiooni elluviimisel, mille eesmärk on muuta Põhjamaade piirkond 2030. aastaks maailma kõige jätkusuutlikumaks ja integreeritumaks. Karen Ellemannil on ametiks vajalik ettevalmistus ning ootame huviga edasist koostööd,“ märkis Norra Põhjamaade koostöö minister Anne Beate Tvinnereim.

Ellemann on erialalt algkooliõpetaja ja töötas enne 2005. aastal poliitikasse sisenemist mitmel juhtival ametikohal erasektoris. Ta on olnud ka Põhjala Ühingu esimees ja tõestanud oma vankumatut pühendumust Põhjamaade koostööle. Lisaks on Ellemann alati julgelt sõna võtnud Põhjamaade koostöö tõhustamise teemal.

„Mul on erakordselt hea meel, et mulle on usaldatud peasekretäri roll. Täna maailmas toimuva taustal on Põhjamaade omavaheline koostöö üle pikkade aastate taas aktuaalne. Ootan põnevusega, et uude rolli sisse elada koos kõigi oma kolleegidega Kopenhaagenist ja muudest ametiasutustest üle kogu Põhjala,“ sõnas Karen Ellemann.

Ellemann vahetab välja Põhjamaade Ministrite Nõukogu senise peasekretäri Paula Lehtomäki.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid