Rahastusvõimalus Põhja- ja Baltimaade ametnike koostöö soodustamiseks on kohe avanemas!

Teisipäev, 10 Jaanuar 2023

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm avaneb 16. jaanuaril 2023 ning võtab kevadel taotlusi vastu 31. märtsi ja sügisel 31. oktoobrini. Programmis saavad osaleda riigi- ja omavalitsusametnikud kõigist Põhja- ja Baltimaadest ja kõigilt administratiivsetelt tasanditelt (riik, kohalik omavalitsus, omavalitsuste liidud).

Edukas projektitaotluses peavad olema esindatud kolm riiki: taotlejad Põhjala riikidest peavad külastama partnereid vähemalt kahest Balti riigist ja taotlejad Balti riikidest peavad külastama partnereid vähemalt kahest Põhjala riigist.

Miks peaksid taotluse esitama?

• Sul ja sinu kolleegidel Põhja- ja Baltimaades on mõtteid, plaane ja kogemusi, mida soovite üksteisega jagada;
• taotlus- ja aruandlussüsteem on kasutajasõbralik ja lihtne – tutvu veebilehel www.nb8grants.org

2022. aasta tulemused

49 projektitaotlust said 2022. aasta taotlusvoorudes mobiilsusprogrammilt kokku 363 434 € kaasrahastust. 2022. aastal toetust leidnud projektides osaleb kokku 327 avaliku sektori töötajat Põhja- ja Baltimaadest.

Edulood ja näited projektidest

Varasemate aastate jooksul mobiilsusprogrammi kaasrahastuse toel läbi viidud projektide edulugudega saab tutvuda veebilehel: Success stories - NB8-Grants (nb8grants.org)

Läti ülemkohtu projektijuht Zane Micule korraldas 2022. aastal õppevisiidid partnerite juurde Taani, Soome ja Norra ülemkohtutes (projekti pealkiri oli „Exchange of knowledge, experience and best practices between Latvian and Nordic Supreme Court staff on effective work organisation“) ning ta kirjeldas projekti eeliseid järgmiselt:

„Projekt aitas luua suhteid Põhjamaade kohtute ja Läti ülemkohtu vahel. Mobiilsusprogrammi pakutavad võimalused on laiad ja mitmekülgsed. Programmi raamistik on läbipaistev ja hästi planeeritud. Samuti soovime kiita taotlusprotsessi elektroonilises keskkonnas. Taotlus- ja aruandlus on hästi üles ehitatud ning elektrooniline süsteem töötab laitmatult.“

Loe ka järgmiseid artikleid:

Aega pole palju jäänud: Põhja- ja Baltimaade mobiilsusprogramm jagab taas “kooliraha”!

Põhjamaade mobiilsusprogrammi näitel: kuidas taandada rahva hirme nii tuuleparkide kui ka tuumaelektrijaamade rajamisel

Taotlemine

• Taotluste esitamise e-süsteem www.nb8grants.org on avatud alates 16. jaanuarist 2023.
• Palun loe juhised hoolikalt läbi ja alusta aegsasti partnerite otsimist.
• Registreeri end e-süsteemis kasutajaks või kui oled juba mobiilsusprogrammis osalenud, logi süsteemi sisse, ning alusta taotluse täitmist. Teadmiseks - taotlust saab osade kaupa täita kuni tähtaja saabumiseni.
• Taotlused tuleb esitada hiljemalt 31. märtsiks 2023
• Tutvu lähemalt: Avaliku halduse mobiilsusprogramm - norden.ee

Kontaktid

Madis Kanarbik, programmi koordinaator
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Tel.: 5046570
E-mail: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm toetab avaliku sektori töötajate mobiilsuse ja koostöövõrgustike projekte, mobiilsusprogrammi eelarve on ligi 250 000 € aastas. Programmi rahastavad ühiselt kõik NB8 riigid: Eesti, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome ja Taani. Programmi eesmärgiks on arendada ja toetada Põhja- ja Baltimaade avaliku sektori koostööd, kogemuste vahetust ja võrgustike tugevdamist kõigil administratiivsetel tasanditel. Programm seab sihiks aidata kaasa efektiivsete töömeetodite kooskõlastatud väljatöötamisele. Üldiseks eesmärgiks on programmi toel ja kaasabil tõsta kogu piirkonna üleilmset konkurentsivõimet. Mobiilsusprogrammi kaasrahastusel on läbi viidud 708 projekti, milles on osalenud kokku 4238 avaliku sektori töötajat.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid