Uus videosari võtab fookusesse naised sõjas

Reede, 17 Veebruar 2023
Johanna-Maria Lehtme Johanna-Maria Lehtme Elena Belevantseva Photography and Videography

„Women in War“ on kaheksaosaline dokumentaalsari Ukraina, Vene või Balti naistest, kes elavad Põhja- või Baltimaades ning keda on tugevalt mõjutanud sõda Ukrainas. See on osa meediaprojektist „People-to-People“, mida toetab Põhjamaade Ministrite Nõukogu. Dokumentaalsarja autor on Olga Jóhannesson.

„Naised sõjas“ („Women in War“) sarja uus osa keskendub aasta eurooplaseks, aasta kodanikuks ja aasta naiseks valitud Johanna-Maria Lehtmele ja tema ennastohverdavale tööle Ukraina abistamisel.

Johanna-Maria Lehtme on MTÜ Slava Ukraini asutaja. Slava Ukraini! viib Ida-Ukraina kõige rohkem sõja käes kannatanud piirkondadesse ning isegi rindejoonele meditsiinitarbeid ja humanitaarabi. Tegemist on ühega vähestest humanitaaralgatustest, mis jõuab ka kohtadesse, kus toimub aktiivne sõjategevus, aidates nii Ukraina inimesi, kes enim kannatavad, kui ka eesrindel asuvaid Ukraina sõdureid.

Videos räägib sarja „Women in War“ autor Olga Jóhannesson Johanna-Mariaga Slava Ukrainist, Eesti abist Ukrainale ning sellest, mida tähendab olla naine sõjakeerises.

Video on filmitud 2022. aasta novembris Tallinnas. Video autor Elena Belevantseva.

 

Vaata ka teisi sarja osasid siit.

Women in War Estonia 24 of 25

Johanna-Maria Lehtme ja Olga Jóhannesson

Foto: Elena Belevantseva Photography and Videography 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid