Maailmakogemusega eksperdid emotsionaalse ja psühholoogilise turvalisuse alal korraldavad Narvas loengu ning avavad oma näituse

Teisipäev, 07 Märts 2023

Neljapäeval, 9. märtsil kell 18.00 toimub Narva kunstiresidentuuris avatud loeng vaimsest tervisest, mille viivad läbi tuntud Soome brändi CupOfTherapy loojad ja emotsionaalse turvalisuse eksperdid Antti Ervasti ning Matti Pikkujämsä. Pärast loengut avatakse nende illustratsioonide ja raamatute näitus.

CupOfTherapy loojad on Soome emotsionaalse turvalisuse eksperdid Antti Ervasti ja Matti Pikkujämsä, kellel on rikkalik kogemus psühhoteraapia ja psühholoogia valdkonnast. Nende töödes – illustratsioonid ja raamatud – on ühendatud loovdisain ja psühhoteraapilised teadmised ning need aitavad inimestel leida sisemist harmooniat, mõista oma emotsioone ning suurendada oma vaimset ja emotsionaalset turvalisust.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus kutsus eksperdid Narva, et pakkuda praegusel raskel ajal võimalust saada nõu ja abi vaimse tervise toetamiseks. „CupOfTherapy käsitletavad teemad on universaalsed ja arusaadavad igale inimesele. Me peame rääkima oma üksindusest ja hirmudest, kuid oluline on ka osata väljendada oma unistusi, soove ja asju, mis meid õnnelikuks teevad. Loomadest tegelaskujud vabastavad meid harjumuspärastest või omaks võetud rollidest. Näiteks võib ka lõvi olla habras, mitte ilmtingimata tugev ja agressiivne, ning samal ajal väga väärtuslik. Ainulaadsed käsitsi joonistatud mustvalged loomakujud võivad avada uusi vaatenurki, luua inimestevahelisi kontakte ning anda igaühele võimaluse oma mõtisklusteks ja tõlgendusteks,“ kommenteeris Jevgeni Timoštšuk, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva esinduse projektikoordinaator.

Loeng annab ülevaate CupOfTherapy põhimõtetest, elujõulisusest ja selle kujundamisest ning pakub nõuandeid, kuidas suurendada emotsionaalset ja psühholoogilist turvalisust. Loeng toimub inglise keeles, tõlkega vene keelde.

Näitusel esitletakse valikut CupOfTherapy joonistuste reproduktsioonidest. Lisaks võib näha originaaljoonistusi ja raamatuid. Näitus on suurepärane näide sellest, kuidas Soome disaini ja psühhoteraapiateadmiste kombinatsioon muudab vaimse tervise nähtavaks. Näitus on avatud kuni 26. märtsini.

Sissepääs üritusele on tasuta.

*****

Antti Ervasti on pere-, paari- ja seksuaalterapeut. Ta on ka mitme psühholoogia- ja psühhoteraapiateemalise raamatu autor, sealhulgas „Stronger - How Hard Times Reveal Your Inner Strength“ ja „Joy of Resilience“.

Matti Pikkujämsä on auhinnatud kunstnik ja illustraator, tuntud arvukate lasteraamatute ja ajakirjade illustratsioonide poolest. Lisaks on ta kavandanud mustreid tekstiilile ja portselanile. Näiteks firmadele Muji, Kauniste, Lapuan Kankurit ja Marimekko.

CupOfTherapy lugu:


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid