Matthias Matthiasson Postimehele: me ei tee poistest tüdrukuid

Teisipäev, 04 September 2012
Matthias Matthiasson. Foto: Tõnis Riisalu Matthias Matthiasson. Foto: Tõnis Riisalu

Islandil 20 aastat Hjalli pedagoogika loomise ja arendamisega tegelenud Matthias Matthiasson rääkis usutluses Postimehe ajakirjanikule Sigrid Kõivule, et ta kahtleb sooneutraalsete lasteaedade mõttekuses. Ent kui poisid ja tüdrukud eraldi rühmadesse panna, siis tekib lastel vastassugupoolest palju sõbralikum ettekujutus.

Matthiasson tutvustas Hjalli pedagoogikat, selle põhimõtteid, aga ka valupunkte esimesel Põhja- ja Baltimaade loovusfoorumil "Loovus muudab maailma". Lähemalt foorumist, sellel kõlanud ettekannetega ja üles võetud pildimaterjaliga saab tutvuda siin.

Loovusfoorumi "Loovus muudab maailma: loovmõtlemine ja loomingulised õpetamise meetodid koolis" korraldajad – Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis ja Tallinna Ülikool – on veendunud, et kiiresti muutuvas elu-, õpi- ja töökeskkonnas hakkama saamiseks on loovust vaja igal inimesel. Loovus toetab uute teadmiste omandamist ja olemasolevate tõhusamat kasutamist; võimaldab näha ja lahendada probleeme erinevatest vaatenurkadest. Just loovatest, ebatavalistest ideedest ja isiksustest saavad alguse uudsed lahendused, sünnivad uued tooted ja teenused.

Loovusfoorumil arutasid sadakond kooli- ja lasteaiaõpetajat, eksperti nii Eestist, Lätist, Leedust kui ka Põhjamaadest ja USAst ning ametnikku, kuidas lastes ja noortes kõige paremini loovust äratada ja arendada, et tagada nende edukas ja konkurentsivõimeline tulevik. Loovus on võti kestlikule ja kaasavale ühiskonna arengule Läänemere piirkonnas.

Hjalli pedagoogikast leiab rohkem teavet organisatsiooni kodulehelt. Postimehe vestlust saab lugeda siin.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid