Avatud on Läänemere piirkonna mittetulundusühenduste toetusprogramm

Reede, 05 Aprill 2019
Pixabay.com

1. aprillil avas Põhjamaade Ministrite Nõukogu Põhjamaade ja Venemaa koostöö ning Läänemere piirkonna mittetulundusühenduste toetusprogrammi. Eesmärk on toetada algatusi, mis tugevdavad koostöövõrgustikke kogemuste ja teadmiste jagamise kaudu.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu eraldas 10 miljonit Taani krooni projektidele, mis hõlmavad koostööd Läänemere piirkonnas ja Loode-Venemaal. Kaalutakse kõiki teemasid, kuid eraldi toetused on projektidele, mis on loodud demokraatia, inimõiguste, kodanikuühiskonna ja valitsusväliste organisatsioonide koostöö tugevdamiseks.

Läänemere piirkonna mittetulundusühenduste toetusprogrammi projektide rahastamiseks on eraldatud 3,5 miljonit Taani krooni. Samuti saab 3.5 miljonit Taani krooni toetust Põhjamaade ja Venemaa koostööprogramm üldise avatud projektikonkursi jaoks ning eraldi 3 miljonit Taani krooni kodanikuühiskonna ja inimõiguste algatuste toetuseks.

Läänemeremaade mittetulundusühenduste toetusprogrammi eesmärk on ennekõike tugevdada kodanikuühiskonda Loode-Venemaal ja Valgevenes. Programmi fookuses on sotsiaalne heaolu ja tervishoid, kultuur, keskkond ning demokraatia arendamine.

Taotlusi võivad esitada MTÜ-d Soomest, Rootsist, Taanist, Norrast, Islandilt, Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Loode-Venemaalt, Valgevenest ja Põhjamaade autonoomsetest piirkondadest - Ahvenamaalt, Fääri saartelt, Gröönimaalt.

Eesti puhul võivad taotlusi esitada nii MTÜ-d kui ka sihtasutused.

Tähtaeg pikendatud! Uus tähtaeg 20. mai 2019 (kell 23:59:59 CET)

Enne taotlemist loe tähelepanelikult toetuse tingimusi.

Taotlemine on elektrooniline ja inglise keeles.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid