Tekstiilijäätmete projekt „Policy measures for textile circularity“

Kolmapäev, 04 September 2019
Lauren Jong/ Flickr

9. septembril toimub Riias tekstiilijäätmete projekti avalik seminar „Policy measures for textile circularity“.

2018. aasta lõpus kutsuti Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Stockholmi Keskkonnainstituudi eestvedamisel kokku võrgustik, mis analüüsib tekstiilijäätmete teket ja kasutusvõimalusi. Projekti on kaasatud eksperdid Balti- ja Põhjamaadest ja väljastpoolt, samuti ettevõtjad ja ametnikud. Projekti eesmärk on vältida ja vähendada tekstiilijäätmete teket ning pakkuda välja nutikaid võimalusi materjali ringlusse võtmiseks, ent samas luua ka ühine arusaam tekstiilijäätmete tekkest ja kasutusvõimalustest Põhja-Balti regioonis.

Eelmise aasta projekti jätkuna jõuab 9. septembril Riias kõigi huvilisteni tekstiilijäätmete projekti avalik seminar "Policy measures for textile circularity". Sündmuse eesmärk on tuua kokku Põhjamaade-Baltikumi regioonist erinevad sidusrühmad, avada diskussioon tarbijajärgsete tekstiilide ja rõivaste ümber ja tutvustada olemasolevaid lahendusi teistest riikidest. Valdkonna eksperdid välismaalt tutvustavad, kuidas on tekstiilijäätmete probleem lahendamisel nende riikides (näiteks Extended Producer Responsibility kogemused, poliitilised algatused, regulatsioonid jne). Lisaks ekspertide aruteludele toimuvad sündmusel mitmed ümarlauad, kus arutatakse kas regulatsioonid aitavad kaasa tekstiilide taaskasutuse ja ümbertöötluse edendamiseks Baltikumis.

Seminar on seotud 10. septembril 2019 Riias toimuva konverentsiga „Ringmajandus Põhja- ja Baltimaade piirkonnas: kui kaugele oleme jõudnud?“, mida korraldavad Läti keskkonnainvesteeringute fond, Green Liberty ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Läti esindus.

Seminari programm.

Registreerimine.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid