Oleme kriisi ajal koos uuenduslikud! Põhjamaade ja Balti riikide uue tehnoloogiaplatvormi avamine

Teisipäev, 07 Aprill 2020
unsplash.com

Põhjamaade Ministrite Nõukogu avas platvormi NordicBaltic.tech, mille eesmärk on kokku koguda Põhjamaades ja Balti riikides COVID-19 kriisile reageerimiseks loodavad uuenduslikud tehnoloogialahendused.

COVID-19 puhang on toonud kodanike ja ühiskondade jaoks kogu maailmas kaasa mitmesuguseid sotsiaalseid ja majanduslikke tagajärgi, mis mõjutavad meie igapäevaelu. Valitsused on kehtestanud väga ranged meetmed, et tulla toime paljude uute probleemidega. Laiemalt vaadates oleme tunnistajaks sellele, kuidas kodanikuühiskond, ettevõtted, koolid ja avalikud asutused vajavad arvukaid uusi lahendusi, et tulla toime COVID-19 põhjustatud kohalike ja üleilmsete raskustega.

Digitehnoloogial põhinevad vahendid on ülimalt tõhusad ning aitavad nende probleemidega Põhjamaades ja Balti riikides tegeleda. Need pakuvad lahendusi, mis mitte ainult ei loo piirkonnasiseseid tihedamaid sidemeid, vaid aitavad ka sõlmida tugevamaid partnerlussuhteid ning toetavad tõhusamat suhtlust avalik-õigusliku ja erasektori vahel.

Platvorm on mõeldud valitsusasutustele ning digiettevõtjatele. Sellel tutvustatakse Põhjamaade ja Balti riikide tehnoloogialahendusi, mille abil uutes oludes hakkama saada. Veebisait tugineb koosloomisele, sest sellel kogutakse ja tuvastatakse väljatöötamisel olevaid tehnoloogiavahendeid, mille eesmärk on tulla toime COVID-19 tekitatud probleemidega ning hõlbustada sidusrühmade kaasamist riigi piires ja väljaspool.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu on koostöös GovTechi riskikapitaliettevõttega PUBLIC loonud äärmiselt interaktiivse platvormi, mille kaudu kaasata ja ühendada innovatsioonile pühendunud keskkondi terves piirkonnas:

  • Uus tasuta juurdepääsuga veebisait tutvustab uuenduslikke digilahendusi, nt tervishoiu, hariduse, ettevõtluse ja heaolu vallas, aga ka teistes valdkondades nii Põhjamaades kui ka Balti riikides.
  • Keskendutakse teadmiste jagamisele, koosloomele ning koostööle avalik-õigusliku ja erasektori uuendajate vahel.
  • Veebisaidile lisatakse korrapäraselt selget ja juurdepääsetavat sisu, mis on mõeldud ametiisikutele, uuendajatele ja kodanikele.

  


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid