Mida on meil õppida Põhjamaade isadelt?

Kolmapäev, 19 August 2020
norden.org

Alates selle aasta 1. juulist on Eesti isadel võimalik jääda isapuhkusele senise 10 tööpäeva asemel 30 kalendripäevaks. Selle perioodi eest hakatakse maksma ka täiendavat vanemahüvitist. Aga miks isad üldse vajavad puhkust? Mis on aktiivne isadus? Kuidas saada heaks isaks ning mida saame õppida Põhjamaade isadelt?

Just nendel teemadel arutles Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Narva filiaali programmikoordinaator Jevgeni Timoštšuk raamatu „Nordic Dads“ (eesti k. „Põhjamaade isad“) autorite Aleksandr Feldbergi ja Roman Lošmanoviga.

Raamatus on 14 intervjuud meestega Põhjamaadest – Rootsist, Norrast, Soomest, Taanist, Fääri saartelt, Islandilt – ja Venemaalt. Nad jagavad oma kogemust isaks olemisest. Räägivad kuidas olla lapsele toeks, kuidas säilitada tasakaal pere ja töö vahel, kuidas aidata partnerit ja jagada majapidamiskohustusi, kuidas kasvatada lapsi varasematest suhetest ja lahendada õdede-vendade vahelisi konflikte. See on aus vestlus lapsevanemaks saamise raskustest ja rõõmudest – sellest, mida tähendab olla isa.

Arutelu on vene keeles eestikeelsete subtiitritega.

 

 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid