Avatud taotlusvoor: kunsti- ja kultuuritegevus parema ja tervema elu heaks

Esmaspäev, 07 Juuni 2021
Andy Kelly/ unsplash.com

Põhja Dimensiooni kultuurikoostöövõrgustik (NDPC) kutsub koostöös Põhja Dimensiooni tervishoiu- ja sotsiaalse heaolu koostöövõrgustiku (NDPHS), riiklike kultuuriinstituutide Euroopa võrgustiku (EUNIC) ja Soome kunsti edendamise keskusega esitama projekte konkursile „Terve püsimise kunst“ („The Art of Staying Healthy“). Projekti eesmärk on arendada koostööd kunsti- ja tervishoiusektorite vahel ning katsetada kunstipõhiseid lahendusi seoses põhjala piirkonna inimeste ning kogukondade tervishoiu ja heaoluga.

Põhja Dimensiooni koostööriikide (Taani, Eesti, Soome, Saksamaa, Island, Läti, Leedu, Norra, Poola, Venemaa ja Rootsi) organisatsioone kutsutakse üles esitama ideid, kuidas lõimida kunsti- ja kultuuritegevus tervishoiu- ja sotsiaalhoolekandeteenuste osutamisega. Ettepanekud peaksid kaasama konkreetseid sihtrühmi, näiteks haavatavaid rahvastikurühmi ja eri vanuse- või patsiendirühmi.

Edukatele kandidaatidele pakutakse võimalust osaleda töötubades ja juhendamist, et oma ideid edasi arendada. Lisaks saavad nad 10 000 euro suuruse toetuse, et katsetada oma meetodeid ja rakendada projektitegevusi.

Väljavalitud projektid tuleb ellu viia vahemikus 2021. aasta novembrist 2022. aasta novembrini.

Projektitaotlused tuleb esitada 19. juuliks 2021 Google Formsi vahendusel ning need peavad sisaldama taotlusvormi ja eelarve vormi. Taotlusvorm sisaldab ka lisateavet konkursikutse kohta.

Projekt „Terve püsimise kunst“ („The Art of Staying Healthy“) on inspireeritud hiljutisest Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) aruandest, milles tõsteti esile kunstivaldkonna olulisust seoses hea tervise edendamise, vaimsete ja füüsiliste probleemide ennetamise ning ägedate ja krooniliste haiguste ravimisega. Sellest nähtus, et osalemine kunsti- ja kultuuritegevuses võib vähendada üksindust ja eraldatust, suurendada sotsiaalset sidusust, tugevdada üksikisikute ja rühmaidentiteeti ning aidata vähendada sotsiaalset ebavõrdsust.

Ettepanekuid oodatakse mitmesugustelt sidusrühmadelt, kes usuvad, et nad saavad panustada kutse eesmärkide saavutamisse. Kunstitegevuse ja tervise määratlused on esitatud WHO aruande punktis 1.1. Palun lähtuge nendest. Aruandega on aga hõlmatud ka muud loome-, kultuuri- või tervishoiuvaldkonnad.

Konkursi kohta käiva venekeelse teabe leiate siit.

Küsimuste korral vaadake korduma kippuvate küsimuste lehekülge.

Küsimused võib saata ka e-posti teel NDPHSi projektijuhile Wiebke Seemannile aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid