18. jaanuaril toimub Põhja- ja Baltimaade FOR-IN projekti lõimumise valdkonna seminar

Kolmapäev, 11 Jaanuar 2023

Kultuuriministeerium koos Tartu Välismaalaste Keskuse ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindusega Eestis kutsub kõiki huvilisi osalema seminaril, mille käigus tehakse kokkuvõtteid detsembris toimunud õppekülastustest ning arutletakse nende kogemuste rakendamise võimaluste üle Eestis. Seminar toimub 18. jaanuaril kell 13.00 Kultuuriministeeriumi suures saalis Suur-Karja 23, Tallinn.

2022. aasta jõulude eel toimusid Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja UNHCR-i algatatud lõimumisvaldkonna projekti For-In (Fostering refugee and immigrant integration/For Integration) raames õppekülastused Taani ja Rootsi, kus osalesid kohalike omavalitsuste ja riigiasutuste esindajad Eestist, Lätist ja Leedust. Eesti poolt aitas külastusi korraldada Tartu Välismaalaste Teenuskeskus.

Õppekülastuste eesmärk oli saada teadmisi kohalike omavalitsuste lõimumispoliitika kohta ja koostöö kohta MTÜdega, et tugevdada uussisserändajate vastuvõtu ja lõimumise suutlikkust kohalikul tasandil ning arendada terviklikku lähenemist kohaliku tasandi lõimumisprotsessi kujundamisel Põhja- ja Baltimaade piirkonnas.

Eesti poolt osalesid külastustel ja kohtumistel Tartu, Pärnu ja Jõhvi ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu ja Kultuuriministeeriumi esindajad, samuti projekti koordinaator Tartu Välismaalaste Teenuskeskusest. Peamiste valdkondadena leidsid külastustel kajastamist lõimumisega seotud probleemid, võimalused ja lahendused kohalikul tasandil. Külastati asutusi ja organisatsioone, mis on otsesed teenuste pakkujad, näiteks keeleõppe, täiskasvanuõppe ja tööhõivega seotud asutused ning mittetulundusühingud. Ühe aruteluteemana käsitleti ka koostöövõimalusi kohalike omavalitsuste ja MTÜde vahel ning eriti Ukraina sõjapagulastega seotud tegevuste koordineerimist.

Seminaril osaleda soovijatel palume end registreerida siin hiljemalt 17. jaanuariks. Seminarile tulles palume kaasa võtta ka isikut tõendav dokument.

Seminari päevakava:

  • Avasõnad, Kultuuriministeeriumi tegevusplaanidest 2023. aastal - Anne-Ly Reimaa, Kultuuriministeerium 
  • Kokkuvõte FOR-IN projekti (Fostering refugee and immigrant integration/For Integration) raames toimunud õppekülastustest Taanis ja Rootsis - Janika Hango, Tartu Välismaalaste Teenuskeskus
  • Põhja- ja Baltimaade rände- ja lõimumisteemalise projekti FOR-IN tutvustus ja tegevusplaanid - Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis 
  • Arutelu

 

Täpsem teave 18.01.23 toimuva seminari kohta:

Anne-Ly Reimaa See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Janika Hango See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

Rohkem infot FOR-IN projekti kohta leiab siit.

FORIN seminar logod


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid