Põhjamaade Nõukogu 2023. aasta muusikaauhinna nominendid on teada

Reede, 30 Juuni 2023

2023. aasta Põhjamaade Nõukogu muusikaauhinnale kandideerib 13 artisti, kollektiivi ja ansamblit. Nad esindavad laia žanrite spektrit klassikalisest muusikast, džässist ja rahvamuusikast kaasaegse kunstmuusika ning eksperimentaalse roki ja popini. Võitja kuulutatakse välja 31. oktoobril Oslos.

Tänavuse nominentide seas on nii heliloojaid ja laulukirjutajaid, soliste, rahvamuusikuid ja muusikakollektiive kui ka kandlemängija, pianist ja orkester. Esindatud on nii rahvusvahelised staarid, muusikakunstnikud ja avangardistid, võimsad hääled ja suurepärased muusikalised anded kui ka väljakujunenud artistid, kes on tegutsenud aastaid.

Muusikaauhinnale kandideerib esinejaid kõigist Põhjamaadest. Muusikaauhinnaga tunnustatakse kunstiliselt kõrgel tasemel muusika loomist ja esitamist.

Tutvu nominentidega:

Taani

Anja Jacobsen

Peter Uhrbrand

Soome

Maija Kauhanen

Petri Kumela

Fääri saared

Teitur

Gröönimaa

SIGU

Island

Elfa Rún Kristinsdóttir

Sigur Rós

Norra

Berit Opheim

Håvard Gimse

Rootsi

Johan Lindström

Norrbotten Neo

Ahvenamaa

Whatclub

Teosed esitasid auhinnale Põhjamaade Nõukogu muusikaauhinna hindamiskomisjoni liikmed.

Põhjamaade Nõukogu muusikaauhinna hindamiskomisjoni liikmed

Võitja kuulutatakse välja 31. oktoobril.

2023. aasta Põhjamaade Nõukogu muusikaauhinna kuulutatakse välja 31. oktoobril Osloa iga-aastase Põhjamaade Nõukogu täiskogu istungi ajal koos teiste Põhjamaade Nõukogu auhindade võitjatega. Iga võitja saab 300 000 Taani krooni ning Nordly kujukese.

Lisainformatsioon Põhjamaade Nõukogu muusikaauhinna kohta

Esimest korda anti Põhjamaade Nõukogu muusikaauhinda välja 1965. aastal ja see tunnustab kõrge kunstilise tasemega muusika loomist ja esitamist. Auhinda antakse välja vaheldumisi: ühel aastal heliloojale ja teisel aastal üksikesinejale või grupile. Sel aastal antakse muusikaauhind välja helilooja loodud teosele.

Rohkem teavet Põhjamaade Nõukogu muusikaauhinna kohta

Põhjamaade Nõukogu auhinnad

Põhjamaade Nõukogu annab igal aastal välja viis auhinda: kirjandus-, filmi-, muusika- , keskkonna ja laste ning noorte kirjandusauhinna. Põhjamaade Nõukogu auhindade eesmärk on suunata tähelepanu silmapaistvatele kunstilistele ja keskkonnalastele panustele ning samal ajal tõsta huvi Põhjamaade kultuurikogukonna ja Põhjamaade keskkonnalasele koostööle. Auhinnatseremoonia toimub iga-aastase Põhjamaade Nõukogu täiskogu istungi ajal.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid