Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär kohtub EV peaministri Taavi Rõivasega

Kolmapäev, 23 Aprill 2014
Dagfinn Høybråten. Foto: Johannes Jansson/norden.org Dagfinn Høybråten. Foto: Johannes Jansson/norden.org

Homme, 24. aprillil 2014 külastab Eestit Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Dagfinn Høybråten, kes kohtub Eesti Vabariigi peaministri Taavi Rõivasega, Eesti Panga nõukogu esimehe Mart Laariga ning avab rahvusvahelise ekspertfoorumi "Inimkaubandus: värbamine, tuvastamine, ohvriabi".

Peasekretär Høybråten ja peaminister Rõivas arutavad päevakajalisi teemasid Põhjamaades ja Balti riikides, Põhja-Balti koostöö tulevikku ning Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Balti riikide uusi koostöösuuniseid, milles kinnitatakse võrdset partnerlust ja ühiseid väärtusi. Lisaks kõnelevad Høybråten ja Rõivas kõige mahukamatest Põhjamaade ja Eesti ühisprojektidest viimastel aastatel.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu alustas Läänemere piirkonnas inimkaubanduse vastaste projektidega 2002. aastal, mil toimus Põhja-ja Baltimaade naistega kaubitsemise kampaania, mida Euroopa Liit on tunnustanud kui näidet tulemuslikust regionaalsest koostööst.

Aastatel 2013-2015 kestev rahvusvaheline ekspertprojekt algab Tallinnas foorumiga "Inimkaubandus: värbamine, tuvastamine, ohvriabi" (23.-25. aprill 2014). Høybråten avab homme, 24. aprillil Tallinnas Lillepaviljonis foorumi koos EV siseministri Hanno Pevkuriga ja Euroopa Liidu inimkaubanduse vastase võitluse koordinaatori Myria Vassiliadouga.

Teine käimasolev Põhjamaade ja Balti riikide projekt käsitleb töörännet ja rahvastiku arengut. Eestist on kaasatud sellesse EV Sotsiaalministeerium, EV Siseministeerium, Tartu Ülikool ja teised teadusasutused.

ELi Läänemere Strateegia tegevuskavas koordineerib Põhjamaade Ministrite Nõukogu koos Läänemeremaade Nõukoguga biomajandust ning tegeleb hetkel Läänemere piirkonnas antud valdkonna analüüsiga. Biomajanduse eesmärk on jõuda biomassi tõhusaima kasutuseni, arendada sektoriteülest tööstust, luua uusi töökohti ning tagada kestlik ja keskkonda säästev areng Läänemere piirkonnas.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu asutati ametlikuks valitsustevaheliseks koostööks 1971. aastal. Toetamaks Balti riike avas Põhjamaade Ministrite Nõukogu kontorid Eestis, Lätis ja Leedus 1991. aasta kevadel. Eesti esinduse ülesandeks on viia kokku Põhjamaade ja Balti riikide eksperte, ametnikke ja poliitikuid ühist huvi pakkuvates valdkondades.

Norrast pärit Dagfinn Høybråten on osalenud poliitikas 30 aastat, sealhulgas juhtinud Norra Kristlikku Rahvaparteid, mille esindajana on ta täitnud terviseministri, tööministri ja sotsiaalministri ülesandeid. Lisaks on Høybråtenil pikaajaline ametnikukarjäär. 2013. aasta märtsis Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretäriks saades sai Høybråteni olulisimaks ülesandeks organisatsiooni arendamine ja Põhjamaade koostöö tugevdamine.

Põhjamaade koostöö ametlik koduleht: www.norden.org

Pressiteade vene keeles.

Pressikontakt:
Triin Oppi
Põhjamaade Ministrite Nõukogu kommunikatsiooninõunik
Tel: 5213 226
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid