Põhja- ja Baltimaade MTÜde toetus jagunes 5 projekti vahel

Esmaspäev, 16 Juuni 2014
Foto: Magnus Fröderberg/norden.org Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Põhja-Baltimaade mittetulundusühenduste (MTÜ) programmist sai sel aastal toetust 5 projekti kogusummas 350 000 Taani krooni (umbes 47 000 eurot).

"Mul on väga hea meel tõdeda, et saime toetada ühte kestlikule ettevõtlusele suunatud projekti. Nimelt uurib ja võrdleb Jätkusuutliku Ettevõtluse Foorum ettevõtete juhtide arusaamist ja teadlikkust vastutustundlikust ettevõtlusest Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes. Jääme huviga tulemusi ootama," märgib Merle Kuusk, toetuse koordinaator Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduses.

Lisaks toob Kuusk esile MTÜ QUIN-Estonia projekti (QUIN - Qinnliga Uppfinnare i Norden ehk Põhjala Leidlikud Naised on Skandinaavia maade naisleiutajaid ja innovaatilisi naisi ühendav koostöövõrgustik), mille raames Põhjamaade, Balti riikide ja Peterburi naisleiutajad esitlevad oma loomingut selle aasta oktoobris Tallinnas.

Põhja- ja Baltimaade MTÜde programmist saavad toetust taotleda avatud ja demokraatliku struktuuriga valitsusvälised organisatsioonid ehk mittetulunduslikud avalikkuse poolt tunnustatud kodanikuühiskonna organisatsioonid, mis ei ole riigiasutuste või eraettevõtete omanduses ega nende poolt kontrollitavad.

Edukad on projektitaotlused, mis täidavad kõik nõuded ning mis lisaks MTÜde koostööle on kasulikud ühiskonnale laiemas mõttes. 2014. aasta taotlusvooru prioriteetseks valdkonnaks oli kestlik areng vastavalt Eesti säästva arengu riiklikule strateegiale aastani 2030 "Säästev Eesti 21": Eesti kultuuriruumi elujõulisus, inimese heaolu kasv, sotsiaalselt sidus ühiskond, ökoloogiline tasakaal; ning Põhjamaade Jätkusuutliku Arengu Strateegiale.

Lähemalt Põhja- ja Baltimaade MTÜde toetusest ja edukad taotlused 2014. aastal.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid