Balti ja Põhjala korrakaitse ja kohtusüsteemi ametnikel on suur huvi koostöö vastu

Teisipäev, 19 Mai 2015

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammist said 2015. aastal toetust 58 projekti kogusummas 276 991 eurot. "Korrakaitse asutuste ja kohtusüsteemi aktiivsus on jätkuvalt suur, kokku laekus neilt 16 taotlust, mis on ligikaudu 22 protsenti taotluste koguarvust," toob esile programmi koordinaator Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali juhataja.

Lisaks taotlesid Põhjamaade ja Balti riikide avaliku teenistuse koostöötoetust päästeteenistuste, võrdõiguslikkuse, meditsiini, hariduse ja teaduse, kultuuri valdkonnas tegevad ametnikud.

Tänavu laekus taotlusi 73, mis on mõnevõrra vähem kui eelnevatel aastatel, sest suurenenud oli ka kaasfinantseerimise nõue – vähemalt 40 protsenti projekti eelarvest tuli rahastada taotlejal. Toetusprogrammi juhtkomitee selgitas kaasfinantseerimise nõude suurendamist vajadusega tõsta taotluse kvaliteeti.

Kõige rohkem taotlusi esitati Eestist (32 taotlust), Lätist (20) ja Leedust (17), Põhjamaadest esitati 4 taotlust. Samas kui vaadata projektis osalenud riikide jaotust, on Põhjamaad kõige aktiivsemad. Toetusprogrammi statistika.

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammist toetakse ametnike ja teiste avaliku sektori töötajate õppevisiite, praktikareise ja võrgustike kohtumisi, aidates seeläbi kaasa Põhja- ja Baltimaade koostööle ministeeriumide, regionaalsete ametkondade ja kohalike omavalitsuste tasandil.

Toetust leiavad projektid, milles ühe eeldusena osalevad koostööpartnerid vähemalt kolmest NB8 (Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Norra, Taani, Island) riigist. Programm katab projekti reisi- ja majutuskuludest ning päevarahast kuni 60 protsenti. Programmi rahastavad kõik Põhjamaad ja Balti riigid.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid