Lööme kaasa Arvamusfestivalil! Kuidas panna kultuur ja ettevõtlus ühte keelt rääkima?

Teisipäev, 11 August 2015
Põhjamaade koostöö ala Almedaleni poliitikanädalal 2015 Põhjamaade koostöö ala Almedaleni poliitikanädalal 2015 Foto: norden.org

Kui terve Eesti kõneleb ja arutleb, ei saa meiegi vait olla ning anname oma panuse 14.-15. augustil Paides toimuval Arvamusfestivalil. Lõppude lõpuks on ju Eesti sõnarokk ammutanud inspiratsiooni Põhjamaade sarnasest üritustest, teiste seas menukast igal suvel Rootsis Gotlandil toimuvast Almedaleni nädalast.

Meie direktor Christer Haglund ütleb sõna sekka Arvamusfestivali ettevõtlusalal, kus laupäeval, 15. augustil algusega kell 13 arutlevad asjatundjad Eestist ja Soomest, kuidas kultuur kohtub äriga. Christeri kutsus vestlema Soome Instituudi juhataja Anu Laitila, kelle sõnul vajab ettevõtlus tõlke, kes oskavad näha kultuuris peituvaid võimalusi. Christer on teemaga kokku puutunud nii äri kui ka kultuuri poolt töötades Soome välisministeeriumis, Finnairis ja Soome Messides.

Kultuuri ja ettevõtluse ühise keele leidmine ei ole võimatu – nii Soomes kui ka Eestis sünnib igal aastal suuri ja väiksemaid tulusaid koostööleppeid. Miks aga otsustab ettevõtja investeerida kultuuri ning mida ta vastu ootab? Mida peavad silmas pidama kultuurivaldkonna asjatundjad, et koostööst asja saaks?

Lisaks Christerile on lubanud arutelul osaleda "Soome 100" korralduskomitee peasekretär Pekka Timonen, Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna, Soome suurima kommunikatsioonibüroo Miltton Networks juhtivspetsialist Sanna-Mari Jäntti ning teised asjatundjad.

Arvamusfestivali ettevõtlusala sünnib Eesti Kaubandus-Tööstuskoja, EV Põllumajandusministeeriumi, Soome Instituudi, Tarbijakaitseameti, Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi, Äripäeva ning Arengufondi koostöös.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid