Rakveres avatakse näitus „Põhjamaade kestlikud linnad“

Teisipäev, 31 Mai 2022
Nordic Innovation

Kutsume kõiki huvilisi näitusele „Põhjamaade kestlikud linnad“, mis avatakse Rakvere linnavalitsuse hoones 31. mail kell 15.00 Rakvere linna kliima- ja energiakava kaasamiskoosolekuga.

Näitusel on välja toodud eeskujud lahendustest, mis puudutavad tervist, liikuvust, CO2 heite vähendamist, ringmajandust ja vastupidavust ning millega Põhjamaade arhitektid ja insenerid juba tegelevad. Näitust rahastab Nordic Innovation ja selle autorid on Taani Arhitektuurikeskus (DK), Norra Disaini- ja Arhitektuurikeskus (NO), ArkDes ja Form/Design Center (SE), Islandi Disainikeskus (IS) ning Archinfo (FI).

Näituse toovad huvilisteni Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Soome Suursaatkond, Rootsi Suursaatkond, Kuninglik Norra Saatkond ja Taani Kuninglik Suursaatkond. See annab ülevaate Põhjamaade püüdlusest kestlikuma tuleviku poole, mis pakub nii võrdlust kui ka inspireerib. Rakvere linna soov on olla rohelisem ja esirinnas Euroopa keskkonnateadlike linnade seas.

Näitus on üleval kuni juuli alguseni.

Norra ja EMP Finantsmehhanismi toetusel ning linna arengust huvitatud ettevõtete ja elanike kaasabil koostatakse kaasamiskoosolekul Rakvere linna kliima- ja energiakava. Kliimasoojenemine mõjutab järgnevate aastakümnete jooksul ka Rakvere linna arengut. Koosolekul mõeldakse üheskoos tulevikule ja arutletakse linna vajaduste, võimaluste ja suundumuste osa ning uuritakse, mis mõjutab Rakvere linna tulevikku energiamajanduses, elamufondis ja transpordis.

Kaasamiskoosoleku ühe osana korraldatakse ka kliima- ja energiateemade töötuba. Töötoa põhisisu on püüda hinnata, milliseid meetmeid saame linnas rakendada vähendamaks kliimamõju ja kohanemaks kliimariskidega. Eesmärk on vähendada kasvuhoonegaaside emissioone võrreldes tänase päevaga.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid