Merilin Kolk: „Tunnen, et olen jõudnud õigesse kohta“

Neljapäev, 28 Detsember 2023
Merilin Kolk Merilin Kolk Foto: Kertu Kärk

2023. aasta augustis alustas Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduses tööd särav ja aktiivne uus töötaja Merilin Kolk. Merilin asus haldama Põhjamaade saatkondadele suunatud toetusprogrammi Nordic Embassy Cooperation Programme, mille eesmärk on soodustada Põhjamaade saatkondade ja diplomaatiliste esinduste koostööd maailmas ning toetada PMN-i visiooni aastaks 2030.

Merilin on äärmiselt organiseeritud ja põhjalik inimene, kes tegi teadliku valiku juba oma ülikooliõpingutega alustades, soovides suunduda tööle just antud valdkonda. Merilinil on bakalaureusekraad rahvusvaheliste suhete ja diplomaatia erialal ning magistrikraadi cum laude politoloogia erialal. Teda on õnnistatud väga hea keeleoskusega, ta suhtleb vabalt inglise ning prantsuse keeles ja on alustamas ka soome keele õpinguid.

Merilinil on pikaaegne projektijuhtimise töökogemus ning põhjalik kokkupuude riigihangete valdkonnaga - pakkumine, hankimine ning struktuurivahenditest ja teistest välisvahenditest rahastatud projektidest tehtud ostude seadustele vastavuse kontrollimine.

DSC07868 Merilin 2

Tänu enesekindlusele ning soovide lendu laskmisele ristuski tema karjääritee meie kontoriga: „Tunne, et olen jõudnud õigesse kohta, valdas mind juba esimesel kohtumisel PMN-i Eesti esindajatega ning tunne, et saan kõike õpitut rakendada, kannustab mind ka edaspidi,“ sõnab Merilin.

Kuigi tema seisukoht on, et ei tohi liiga palju loota, et mitte hiljem pettuda, tunnistab Merilin, et tema senised muljed PMN-is töötamisest on väga positiivsed: „Meil on ühtehoidev ja toetav meeskond ning selle liikmena tunnen, nagu oleksin selles kollektiivis töötanud juba aastaid.“

Merilin peab väga lugu tööeetikast ja läbipaistvusest ning taunib korruptsiooni. Oma töös soovib ta olla kohusetundlik, tasakaalukas, täpne, professionaalne, distsiplineeritud ja usaldusväärne ning ootab seda ka oma kolleegidelt. „Olen alati olnud suhtumisega, et koostöös peitub edukuse võti, ning olen oma elus lähtunud printsiibist, et kvaliteet ületab kvantiteeti.

DSC07834 Merilin 3

Põhjamaadele omaselt väärtustab Merilin loodust ja peab oluliseks kestlikku arengut, elukestvat õpet, kvaliteetset haridust ning võrdsust. Ta peab väga lugu nii klassikalisest kui ka kaasaegsest kunstist. Merilin on oma head maitset ja kõrgeid standardeid tutvustanud ka oma kolleegidele, kes on tänu sellele saanud nautida suurepäraseid maitseelamusi ning uusi kogemusi.

Tööst vabal ajal tegeleb Merilin prantsuse keele õpingutega ning valmistub B2 keeletaseme rahvusvaheliseks keeleeksamiks (DELF). „Kvaliteetaega eelistan veeta eelkõige oma pere seltsis ning püüan igal aasta leida aega, et puhata väljaspool Eestit,“ sõnab ta lõpetuseks.

DSC07849


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid