Naised kübermaailmas, miks neid sinna vaja on?

Neljapäev, 29 Veebruar 2024

Põhjamaade kogemus on näidanud, et mitmekesised ettevõtted on innovaatilisemad ja loomingulisemad, nende turuosa ja kasumlikkus on suuremad. Kui organisatsioon, ettevõte või valdkond on oma loomult homogeenne saad igale ettetulevale probleemile või uuele ärivõimalusele alati sarnased lahendused. Muidugi on hea ja lihtne olla koos inimestega, kellega mõtled ühtemoodi, aga seda ainult senikaua, kuni seisad kõrvuti võistlejatega, kellel on uued loomingulised lahendused. Siis on võitjad teised.

Ingliskeelses taskuhäälingus „Women in Cyber and IT – Why Should They?“ räägimegi küberjulgeolekuruumi mitmekesisuse puudumisest ja sellest tulenevatest probleemidest. Kas need on lahendatavad? Kas tehnoloogiatööstusel on naiste kaasamisest midagi võita? Kuidas lahendada väljakutse kaasata haridussüsteemi kaudu valdkonda rohkem naisi?

Sektori avaliku kuvandi muutumist Eestis ja Taanis arutasid Põhja-Balti CyberSkills Think Tanki juhtivpartner ja Happy42 asutaja Linda Mostrup Pedersen, CTF Techi tegevjuht ja Cyber Battle 2024 peakorraldaja Kätlin Koemets, Telia tegevjuht ja Cyber Battle 2024 kaaskorraldaja Holger Haljand ning Cyber Battle 2023 segameeskonna finalist Miia Isabel Anipai. Arutelu juhtis Äripäeva ajakirjanik Tarmo Virki.

Kuula taskuhäälingut Äripäeva raadios

Taskuhääling on osa sarjast "Põhjamaade kestlik tulevik".


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid