21 erilist hetke (video). Sven Sester: „Peame tähelepanu pöörama meie inimeste turvatundele“

Kolmapäev, 19 Oktoober 2016

Eesti rahandusminister Sven Sester on kogenud Põhjamaid nii poliitiku kui ka ettevõtjana. Põhjamaade ametliku koostööga on ta kokku puutunud Balti Assamblee ja Põhjamaade Investeerimispanga kaudu. Sven hindab kõrgelt Eestit palju toetanud Carl Bildti ja tema empaatiavõimet poliitikuna. Koha vahetaks ta aastal 2016 Soome kolleegi Alexander Stubbiga.

Kõige väärtuslikum vara, mida Põhjamaad ja Eesti jagavad, on inimesed - nende erilised isiklikud mälestused, väärtused, eeskujud, sõbrad ja tulevikunägemused.

Oleme 25 aasta jooksul kohtunud paljude huvitavate inimestega, kes viivad Põhja-Balti piirkonda edasi. Palusime jagada ideid tulevikuks ja erilisi hetki seoses Põhjamaadega 21 inimesel Eestist, Lätist ja Leedust, 7 igast riigist. Kõigist kolmest Balti riigist, sest Põhjamaade Ministrite Nõukogu avas kontorid 1991. aasta alguses ka Riias ja Vilniuses.

Eestist jagasid muljeid ja mõtteid lisaks rahandusminister Sven Sesterile ka IT-visionäär ja ettevõtja Linnar Viik, Tallinn Music Weeki hing ja vedaja Helen Sildna, endine välisminister ja diplomaat Marina Kaljurand; kirjanik, endine poliitik ja suursaadik Jaak Jõerüüt; moekunstnik Reet Aus; Pimedate Ööde Filmifestivali asutaja ja direktor Tiina Lokk.

2016. aasta teise poole jooksul saab nende lugusid videos kuulata ja vaadata meie Facebooki lehel, Twitteri või Youtube’i vahendusel. Andsime kõigile võimaluse kõneleda emakeeles ning lisasime ingliskeelsed subtiitrid. Videoid leiab teemaviite #NordicBaltic25 abil.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid