Alanud on kestliku põllumajanduse ja kliimamuutuste programmi taotlusvoor

Esmaspäev, 07 Märts 2022
Markus Spiske / Unsplash

Kliimamuutused mõjutavad Põhja- ja Baltimaade põllumajandust ja toidu- ning sööda turvalisust mitmel erineval moel. Eeldatakse, et tarbijate nõudmised muutuvad, mistõttu suureneb nõudlus kohalikult kasvatatud, taimepõhiste põllumajandustoodete järele, mis on toodetud keskkonna- ja kliimasõbralikult.

Lisaks nõudlusele tõhusa, tervisliku, ohutu ja mitmekülgse toidutootmise järele, tuleb piirata ka põllumajanduse enda ökoloogilist jalajälge ning vähendada kasvuhoonegaaside teket,

Kestlik põllumajandus vajab elavat põllumaad ja mulda. Meie ees seisab küsimus, kuidas teha seda tõhusalt ja kestlikult, et saada hakkama kiirete kliimamuutustega, vastata kliimamuutuste leevendamise nõuetele ning säilitada nii toidutootmise kvantiteeti kui ka kvaliteeti.

Seetõttu kuulutaski Nordforsk välja kestliku põllumajanduse ja kliimamuutuste programmi taotlusvooru, kuhu oodatakse uurimisprojektide ettepanekuid.  Taotluse esitamise tähtaeg on 19. mai.

Rohkem infot taotlusvooru kohta leiad siit: https://www.nordforsk.org/calls/call-proposals-programme-sustainable-agriculture-and-climate-change


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid