Norra omavalitsusametnik käis Baltimaade kolleegide juures uusi teadmisi ammutamas

Kolmapäev, 23 Märts 2022
Marijampolė linnavalitsuse administratiivjuht Karolis Podolskis ja kommunikatsioonispetsialist Aistė Lenkauskaitė Marijampolė linnavalitsuse administratiivjuht Karolis Podolskis ja kommunikatsioonispetsialist Aistė Lenkauskaitė Foto: Martin Vorkinn

Norras asuva Lesja vallavalitsuse nõunik Martin Vorkinn külastas Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi toel oma kolleege Leedus, Lätis ja Eestis.

2021-2022 aastal toimunud projekti „Tõhusad töörutiinid ja parimad tegutsemisviisid omavalitsuse administratiivtöös“ raames külastas Martin Vorkinn Marijampolė linna Leedus, Valka linna Lätis ja Tartu linna Eestis. Projekti eesmärk oli vahetada teadmisi, kogemusi ja parimaid tegutsemisviise, näiteks kuidas delegeerida volitusi ja kohustusi, kaasata otsustusprotsessidesse kodanikke ja korraldada personalitööd. Samuti arutati, kuidas teiste omavalitsustega suheldes saavutada vastastikku soodsaid tulemusi ja luua viljakaid piiriüleseid võrgustikke, et teha edaspidi veelgi paremat koostööd.

Vorkinn 2

Martin Vorkinni sõnul andis projektis osalemine talle võimaluse rakendada oma töös uusi meetodeid ja parandada olemasolevaid töövõtteid. Lisaks lõi ta uusi kontakte ja suhteid, mis projekti edenedes veelgi tugevamaks muutusid ning mis võivad tulevikus ka teistes valdkondades kasulikuks osutuda. „Projekt vastas täielikult minu ootustele! Veebileht, mille kaudu avalduse esitasin ja aruandlust tegin, oli minu arvates väga sujuv ning seda oli lihtne kasutada. Kokkuvõtvalt sain sellest projektist ainult positiivseid emotsioone,“ sõnas Martin Vorkinn. Ta lisas, et tulenevalt praegu maailmas valitsevast olukorrast on sellised piiriülesed programmid ja projektid järjest olulisemad.

Vorkinn 3

Fotod: Martin Vorkinn, Marijampolė

 Rohkem infot Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi kohta leiad siit: https://www.norden.ee/et/meist/toetused/avaliku-halduse-mobiilsusprogramm


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid