Loomeresidentuuride toetus

09.01.2023 kuni 09.02.2023
Grete Kodi (See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.)

Toetus võimaldab Põhja- ja Baltimaade residentuurikeskustel kutsuda kunstnikke residentuurikeskusesse. Külastuste ajal peaksid kunstnikud saama segamatult töötada oma projektidega, kohtuda teiste kunstnikega ning luua uusi kontakte kohaliku kunsti- ja kultuurimaastikul.

Taotlus peaks sisaldama plaane vähemalt kahe professionaalse kunstniku kutsumiseks kahest muust Põhja- või Balti riigist peale selle, kus keskus asub. Toetust ei saa kasutada kunstnikud, kes elavad samas riigis, kus keskus asub. Rahastatakse kõiki kunsti- ja kultuurivaldkondi.

"Elukutseline" tähendab, et isikul on dokumenteeritud kogemus kunsti- ja kultuurivaldkonnas ja/või vastav haridus.

Residentuuriperioodi kestus ei ole piiratud, kuid Põhja- ja Baltimaade kultuuri mobiilsusprogramm soovitab külastuste kestuseks orienteeruvalt 2-4 kuud. Taotlus võib hõlmata taotluse esitamise kalendriaastat pluss kahte järgnevat aastat.

Kui taotlus vastab programmi nõuetele, saavad residentuurikeskused valida artistid oma kriteeriumide alusel ja kutsuda kas üksikuid artiste või väikeseid gruppe.

Loe lisaks

Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid