Loomeettevõtluse Akadeemia ehitab Põhja-Balti loomemajandussektorit

Kolmapäev, 11 November 2015

Järgmise aasta alguses, 18.-22. jaanuaril kogunevad Tallinnas ja Helsingis toimuvasse Loomeettevõtluse Akadeemiasse Euroopa loomemajanduse organisatsioonide esindajad ja juhid, kes vastutavad talentide ja ettevõtete kasvamiseks vajaliku tugeva ja loova keskkonna ülesehitamise eest. Üheskoos tugevdatakse ja ühendatakse teadmisi, et toetada loomeettevõtete tekkimist, kasvu ja ekspordivõimekust.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus korraldab Loomeettevõtluse Akadeemiat (Creative Entrepreneurship Acedamy, CEA) koos Creativity Labi, Estonian Business Schooli ja maailma loovtööstuse võtmeisikuid koondava Creative Business Cupiga.

"Otsustasime CEA’le õla alla panna, sest loomemajandussektoris on puudu tihedamast sektorisisesest, –ülesest ja piirkondlikust koostööst. Näeme, et kasutamata on oluline potentsiaal," selgitab Grete Kodi Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusest. "Uurime, kuidas kogu loomemajandussektori ökosüsteemis erinevaid osi üles ehitada ja omavahel toimima panna nii, et see ka reaalselt Põhja- ja Baltimaades kasu tooks."

Selleks loovad CEA korraldajad teadmiste jagamise ja õppimise platvormi, milles osalejad omandavad nii teoreetilisi kui ka praktilisi loovuse- ja innovatsioonikogemusi. Programm sisaldab interaktiivseid tunde, praktilisi töötube, õppereise ja rahvusvaheliselt tunnustatud spetsialistide – Ragnar Siil, Rasmus Wiinstedt-Tscherning, Charles Landry, Marco Steinberg, Peter Kelly - loenguid.

Kodi sõnul on huvi CEA vastu olnud suur ka väljastpoolt Põhja-Balti piirkonda, näiteks Ukrainast, Gruusiast ja Portugalist. "See näitab, et tuntakse suurt huvi Põhjamaades seni edukalt toimiva loomemajanduse poliitikakujundamise ja –süsteemide vastu," märgib Kodi, lisades, et kindlasti annab CEA korraliku tõuke loomemajandussektoris rahvusvahelise võrgustiku ja haarde laiendamisse.

Registreerumine CEA-le on veel avatud, kuid kohtade arv on piiratud (kuni 30 osalejat). Siin on võimalik täpsemalt lugeda CEA kohta, tutvuda päevakava, esinejate ja TeamLabidega.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid