Põhjamaade ja Balti riikide ühiskonkurss ootab teadusasutuste taotlusi rahvatervise arendamiseks

Esmaspäev, 24 November 2014
Foto: Johannes Jansson/norden.org Foto: Johannes Jansson/norden.org

Põhjamaade ühise teadusinstitutsiooni NordForsk programmi "Nordic Programme on Health and Welfare" ühiskonkursis "User-driven innovation within health and welfare" osalevad Rootsi, Islandi, Leedu ja Eesti teadust rahastavad organisatsioonid. Taotlusvooru eelarve on 11 miljonit Norra krooni (ca 1,4 miljonit eurot). Eesti Teadusagentuur osaleb konkursil 100 000 euroga. Rahastust saavad taotleda teadlased ja uurimisgrupid ülikoolidest ja teadusasutustest Põhjamaadest, Eestist ja Leedust.

Taotlusvooru üldine eesmärk on suunatud rahvatervise arendamisele Põhjamaades ja Balti riikides, pakkudes välja innovaatilisi lahendusi ühiskonna väljakutsetele.

Taotluste esitamise tähtaeg on 4. veebruar 2015 kell 13.00 (CET). Taotlused tuleb esitada inglise keeles läbi NordForsk'i elektroonilise taotlusportaali. Loe lähemalt NordForski kodulehelt.

NordForski ja Eesti Teadusagentuuri koostöö ühiskonkursi korraldamiseks sai alguse 2014. aasta kevadel Tartus toimunud teaduskoostöö konverentsil. NordForsk on Põhjamaade Ministrite Nõukogu allasutus. Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduses tegeleb haridus- ja teaduskoostöö ning innovatsiooni valdkonnaga Madis Kanarbik.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid