Narvas tähistatakse Põhjala päeva! Kohtumise keskmes on vaimse heaolu ja õnne teemad

Esmaspäev, 18 Märts 2024

Kutsume kõiki huvilisi laupäeval, 23. märtsil kell 12-15.00 Narvas Põhjala päeva tähistama! Sündmus toimub Narva Keskraamatukogus ning toob fookusesse Põhjala kultuuri, vaimse tervise ja õnne teemad. Päev pakub Narva elanikele mitmeid põnevaid ettevõtmisi – alates mängudest ja näitustest kogemusliku kunstiinstallatsiooni loomiseni. 

Tänavune Põhjala päev Narvas toimub Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse ja Narva Keskraamatukogu koostöös. „Põhjala päeva tähistamine on meie jaoks kujunenud kauniks traditsiooniks, mis loob ja süvendab sõbralikke sidemeid erinevate rahvaste vahel. Me usume kindlalt, et kultuurivahetus ja ühised kogemused on tee sügavama mõistmise ja harmoonilise tuleviku poole,“ sõnas üks ürituse korraldajatest ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Narva projektide koordinaator Jevgeni Timoštšuk.

23.03.2022 I A3

Aastast aastasse saavutavad Põhjamaad esikohti maailma õnnelikemate riikide edetabelis, seetõttu alustame sündmust aruteluringiga “Põhjala õnne saladused ehk miks põhjamaalased nii õnnelikud on?”, kus räägime lähemalt inimeste vaimsest tervisest ja heaolust ning uurime, mis on see, mis Põhjala inimesi õnnelikuks teeb.

Jätkuks vaimse tervise teemadele korraldab meie hea partner, MTÜ Lasnaidee, kunstiinstallatsiooni loomise töötoa, mis võimaldab osalejatel oma tundeid väljendada ja teistega inspiratsiooni jagada.

Kõik külastajad saavad osaleda interaktiivses mängus “Põhjala õnne teekond”, mis viib rännakule Põhjamaade traditsioonide, looduse ja kultuuri radadel. Lapsed ja nende vanemad saavad üheskoos meisterdada loodusteemalisi postkaarte ning jagada oma tundeid looduse vastu loomingulisel viisil.

Lisaks avab uus raamatute näitus ukse Põhjala puhkuse, looduse, vaimse tervise ja traditsioonide värvikasse maailma, pakkudes põnevat lugemist nii väikestele kui ka suurtele raamatusõpradele.

Lisaks toimub päeva jooksul põhjamaiste auhindade loosimine ning huvlistele tutvustatakse Põhjala köögi maitseid!

Tule tähista koos meiega!

Sündmuse info Facebookis

Lisainfo:

Jevgeni Timoštšuk
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Narva filiaali programmi koordinaator
515 8904
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid