Põhjamaad algatasid ühisprojekti pagulaste paremaks lõimimiseks

Laupäev, 06 Veebruar 2016
Põhjamaade koostööministrid ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär kohtusid veebruari alguses Soomes, mis on 2016. aastal Põhjamaade Ministrite Nõukogu eesistujamaa. Põhjamaade koostööministrid ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär kohtusid veebruari alguses Soomes, mis on 2016. aastal Põhjamaade Ministrite Nõukogu eesistujamaa. Foto: Mary Gestrin/Norden.org

Igal Põhjamaal on oma pagulaspoliitika, kuid iga riigi nii edulugudest kui ka puudujääkidest on teistel õppida. Eelmisel nädalal algatasid Põhjamaade koostööministrid mitmeaastase ühisprojekti eesmärgiga leida parimad võimalused koos pagulaste ja sisserändajate lõimimiseks.

Põhjamaade koostööministrid näevad ühiselt tegutsemise võimalusi sotsiaal- ja tervishoiu valdkonnas, tööturu küsimustes, keelekursuste arendamisel, elukohtade ja hariduse pakkumise planeerimisel ning võrdõiguslikkuse tutvustamisel pagulastele ja sisserändajatele.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis algatas 2013. aastal Põhja- ja Baltimaade projekti rändest ja rahvastiku arengust. Planeerime ka käesoleval aastal korraldada antud teemal konverentsi, mille oleme teema olulisuse tõttu laiendanud kahele päevale: 31. märts ja 1. aprill 2016. Rohkem teavet lähiajal.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid