Läänemere piirkonnas lepitakse kokku Euroopa 5G tegevuskavas

Pühapäev, 15 September 2019

27.–29. novembril 2019 kogunevad Läti pealinnas Riias 5G poliitikakujundajad, suurettevõtete ja ärivaldkonna juhid Euroopast, Ameerika Ühendriikidest ja Aasiast, et osa võtta üritusest 5G Techritory. Läti Elektroonilise Side Ameti korraldatud teine iga-aastane Läänemere piirkonna 5G ökosüsteemi foorum (5G Techritory foorum) on tipptasemel konverents, kus arutletakse esimese majanduslikult elujõulise 5G ärimudeli rakendamise üle.

Üritus, millel saab osaleda ainult kutse alusel, kutsub vastava valdkonna eestvedajaid foorumi kestel töötama välja Euroopa 5G tegevuskava. Osalejate hulgas on kuni tuhat vanemspetsialisti-eksperti, kes mängivad 5G rakendamises juhtrolli. Foorum annab võimaluse teha

Läänemere piirkonnas piiri-, taseme- ja sektoriülest koostööd. Üritus on välja töötatud koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukoguga, millel on Põhja- ja Baltimaade digiteerimises väga tähtis osa.

5G rakendamine on Läänemere piirkonnas äärmiselt päevakajaline. Regiooni kuulub kaheksa riiki: Rootsi, Soome, Taani, Norra, Saksamaa, Eesti, Läti ja Leedu. Riikide liidetud elanike arv on üle 150 miljoni – piirkond pakub üleilmsetele võimukeskustele kahtlemata konkurentsi. Seega on koostöö õnnestumisel juhtimispotentsiaal suur. Need riigid on 5G kommertsrakendamiseks vajaliku poliitika ja taristu väljatöötamisel juba juhtrolli võtnud. 5G rakendamisel on võtmesõnaks koostöö, mistõttu tuleb keskenduda sellele, et erinevad huvitatud pooled üle maailma oleks kohtumisel kohal ja osaleks strateegia väljatöötamises.

Üritus keskendub neljale vertikaalturule, mis on kõige enam valmis 5G kommertskasutuseks; loodetakse luua tuleviku rakendust suunav tegevuskava. Need tegevussuunad on:

  • nutikad linnad;
  • nutikas liikuvus;
  • tööstus 4.0;
  • nutikas meedia ja meelelahutus.

Osalejatel on võimalus keskenduda kitsale teemale ja osaleda väärtust loovatel lisaüritustel, mille eesmärk on tähendusrikka lõpplahenduse väljatöötamine.

Foorumile registreerumine on alanud ja kõik huvitatud osalised võivad kandideerida veebilehel www.5gTechritory.com. Osalejad valib välja žürii ning valitud kandidaatide osaluskulud katab ürituse korraldaja.

Foorumit korraldab Läti Elektroonilise Side Amet koostöös Rahvusvahelise Telekommunikatsiooni Liiduga (ITU). Kohtumist toetab Läti Investeeringute ja Arengu Agentuur, strateegilise partnerina Läti sideoperaator Latvijas Mobilais Telefons (LMT) ja üldsponsorina Rohde & Schwarz.

Teised rahvusvahelised partnerid on Cisco, Microsoft, Qualcomm Incorporated, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, 5G Võrgustunud Tööstuse ja Automatiseerimise Liit (5G-ACIA), 5G Autotööstuse Liit (5GAA), 5G Infrastruktuuri Liit (5G IA), EMEA Satelliidioperaatorite Liit (ESOA), ERTICO, Euroopa Telekommunikatsioonistandardite Instituut (ETSI), Ülemaailmne Mobiilsideteenusepakkujate Liit (GSA) ja Briti saatkond Riias.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid