Pressiteade: Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär külastab Eestit ja osaleb Põhjamaade Investeerimispanga juhatajate nõukogu iga-aastasel koosolekul

Kolmapäev, 20 Märts 2024
Karen Ellemann Karen Ellemann Andreas Omvik/ norden.org

Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Karen Ellemann külastab 21.–22. märtsil Eestit. Visiidi raames osaleb ta Põhjamaade Investeerimispanga juhatajate nõukogu iga-aastasel koosolekul ning kohtub Eesti ministeeriumide, kodanikuühiskonna ja erasektori esindajatega.

Karen Ellemannil on põhjalikud poliitilised teadmised mitmest olulisest valdkonnast. Ta on olnud aastatel 2007–2022 Taani parlamendi liige, lisaks kalandus-, soolise võrdõiguslikkuse ja Põhjamaade koostöö minister ning sotsiaal-, sise- ja keskkonnaminister. Ellemann on ka Taani Põhjala Ühingu endine esimees.

Kuigi Ellemanni jaoks on Põhjamaade piirkond juba väga tuttav, sest ta on varem olnud Taani Põhjamaade koostöö minister ja Põhjamaade Nõukogu liige, tunneb ta ka tugevat isiklikku sidet Balti riikidega. Ellemanni isa Uffe Ellemann-Jensen oli suur Eesti sõber, president Lennart Meri kauaaegne lähedane sõber ja Eesti iseseisvuse taastamise tuline toetaja. Ellemann-Jensenil oli siiras huvi kolme Balti riigi ajaloo vastu ja põhjalikud teadmised sellest ning see huvi on kandunud edasi tema tütrele Karenile, kes ütles järgmist: „Põhjamaade ja Balti riikide koostöö on olulisem kui kunagi varem. Minu arvates on tugevam koostöö vastus meie ees seisvatele probleemidele. Suudame nii paljud neist lahendada, kui teeme koostööd.“

„Koostöö“ on sõna, mida Ellemann kasutab tihti. Ta rõhutab sageli meeskonnatöö tähtsust tulemuste saavutamisel. Ta hindab Põhjamaade ja Balti riikide asutuste asjatundlikkust ja nende suurepäraseid jõupingutusi koostöö tegemisel Põhjamaade peaministrite visiooni elluviimiseks, et Põhja-Balti piirkond oleks 2030. aastaks kõige jätkusuutlikum ja integreeritum piirkond maailmas.

Lisaks poliitilistel kohtumistel osalemisele kohtub peasekretär ka Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse töötajatega. Kuna aastateks 2025–2027 kavandatakse uut Põhjamaade Nõukogu koostööprogrammi, keskendutakse aruteludes esinduse praegusele tööle ja tulevastele võimalustele.

Karen Ellemanni elulookirjeldus on kättesaadav siit: https://www.norden.org/en/information/karen-ellemann-resume

Kontaktid lisainfo saamiseks:

Maria Gratschew
mob: +372 5480 0908
e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Madis Tilga
mob: +372 527 5208
e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid