Ametnike koostöötoetuse tähtaeg läheneb - 30. märts!

Kolmapäev, 22 Veebruar 2012
õhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm õhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm

Kõigil Põhja- ja Baltimaade avalikel teenistujatel, kel on plaanis õppereis, praktika või koostöövõrgu kohtumine, on võimalik asutuse eelarvet leevendada ning taotleda toetust Põhja- ja Baltimaade ühisest avaliku halduse mobiilsusprogrammist. Aega ei ole raisata – taotlus tuleb esitada hiljemalt 30. märtsil!

2009. aastal käivitunud programm on osutunud aasta-aastalt populaarsemaks, taotluste arv on igal aastal tõusnud. Eelmisest aastast kergendas taotlemist veelgi elektrooniline taotluskeskkond.

Stockholmi lään oli eelmisel aastal üks neist, kelle taotlus sai soovitud rahastuse. Kestlikule ruumilisele planeerimisele keskenduv projekt hõlmab lisaks Rootsi pealinnale Tallinna ja Riiat. "Kiiresti muutuvas nii sotsiaalses kui ka looduskeskkonnas peame kiiresti kohandama muutma piirkondlikku ruumilist planeerimist," selgitab projektijuht Lina Renfors Stockholmi läänivalitsusest. Projekti osapooled on seni kolme kohtumise jaganud parimaid näiteid ja ideid kestlikust ruumilisest planeerimisest ning sellest, milliseid samme on nad astunud kliimamuutustega kohanemisel.

Eesti rahandusministeerium korraldas mullu õppereisi Norra ja Taani, et tutvuda nende kogemustega avaliku teenistuse moderniseerimisel. "Õppereisidel kuuldu on kasulikuks taustateadmiseks nii Eesti uue avaliku teenistuse seaduse kui ka personalijuhtimise rohelise raamatu väljatöötamisel," tõdeb Anneli Peljo rahandusministeeriumist. "Konkreetse algatusena väärib Eestis kaalumist avaliku teenistuse ülese e-õppe portaali väljaarendamine. Taani ja Norra kogemus näitab, et e-õppekeskkond soodustab iseseisvat õpet, paindlikkust kursuste läbimisel ning avardab õppimisvõimalusi, võimaldades standardseid e-kursuseid kombineerida traditsioonilisemate õppimismeetoditega."

Kuidas taotlust esitada?
- Kõigepealt loe lähemalt taotlemisest siin
- Täida taotlus ja esita: www.nb8grants.org

Kontakt:
Madis Kanarbik, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis (programmi koordineerija)
Tel: 7 423 625
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid