Põhjala, Balti ja Loode-Venemaa politsei- ja piirivalveametnikud tugevdavad koostööd võitluseks inimkaubandusega

Esmaspäev, 05 November 2012
Foto: Johannes Jansson/norden.org Foto: Johannes Jansson/norden.org

Politseinikud, piirivalvepolitseinikud, piirivalvurid, valitsusväliste organisatsioonide esindajad ja eksperdid, kes igapäevaselt töötavad inimkaubanduse valdkonnas Loode-Venemaal ning Põhja- ja Baltimaades, kohtuvad projekti „Inimkaubandus: sunniviisiline töö, lapsed ja seksuaalne ekspluateerimine" (Trafficking in Human Beings with Focus on Forced Labour, Children and Sexual Exploitation) raames esimest korda sellel kuul Helsingis.

Helsingis jagavad kogemusi Põhja- ja Baltimaade Naispolitseinike Võrgustiku (NBNP) mobiilsusprogrammis 2009-2010 osalenud Soome kolleegid. Kokkutulnud võtavad osa ka Helsingis toimuvast inimkaubanduse ja tööjõu ekspluateerimise teemalisest Põhjamaade konverentsist. Lisaks toimub projekti raames järgmisel aastal kaks õppereisi: aprillis Stockholmi ja Oslosse ning juunis Ivangorodi, Narva ja Tallinnasse.

Rahvusvahelise projekti eesmärgiks on uurida inimkaubanduse uusi vorme, tutvustada nii Põhjamaade ametiasutusi ja saavutusi kui ka Loode-Venemaa, Eesti, Läti ja Leedu politsei ja piirivalve inimkaubanduse vastu võitlemise parimaid praktikaid. Projekt täiendab nende ametnike teadmisi ja pädevust, kes igapäevaselt puutuvad töös kokku inimkaubandusega. Samuti on väga oluline tugevdada piirkondlikku koostööd ning luua riiklikke võrgustikke võitluses inimkaubandusega.

Projekti viib ellu NBNP koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) esindusega Eestis ja teiste partneritega. Projekti rahastab PMN.

Kolmel õppereisil kokku osaleb 60 ametnikku, kes jagavad kogemusi ja teadmisi projekti lõppkonverentsil Tallinnas juunis 2013. aastal.

Rohkem teavet võitlusest inimkaubandusega Põhjamaades leiab siit.

PMNi Eesti esinduses vastutab projekti eest nõunik Merle Kuusk.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid