Põhjamaade Ministrite Nõukogu sai uue peasekretäri

Teisipäev, 05 Märts 2013
Dagfinn Høybråten, Põhjamaade Ministrite Nõukogu uus peasekretär. Foto: Johannes Jansson/norden.org Dagfinn Høybråten, Põhjamaade Ministrite Nõukogu uus peasekretär. Foto: Johannes Jansson/norden.org

Dagfinn Høybråten on alates 4. märtsist 2013 Põhjamaade Ministrite Nõukogu uus peasekretär. Ta võttis PMNi juhtimise üle Halldór Ásgrímssonilt, kes juhtis Põhjamaade ministrite koostööd kuus aastat.

Høybråteni eesmärgiks on Põhjamaade koostöö süvendamine ja tugevdamine: "Põhjamaades peitub palju enam võimalusi koostööks, kui seni. Peasekretärina soovin koostöövõimalusi enam ellu viia."

Norra endine rahvasaadik Høybråten on enda sõnul olnud elu aeg Põhjamaade isehakanud eestkostja ning saab nüüd viimaks ametlikult asuda Põhjamaade koostöö n-ö südamesse tööle.

"Põhjamaade koostöö puudutab enamikku inimesi igapäevaselt. Helsingi Põhjamaaade kodanike võrdse kohtlemise leping on siiani päevakajaline. Ministrite nõukogu on algatanud arutelu koostöö nägemustest," märgib Høybråten, kes on karjääri jooksul pühendunud Põhjamaade koostööle nii poliitiku kui ka ametnikuna. Høybråten on olnud poliitik enam kui 30 aastat, sealhulgas Põhjamaade Nõukogu president aastal 2007-2008.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu loodi valitsuste koostöö tihendamiseks 1971. aastal. Põhjamaade Nõukogus teevad koostööd viie riigi ja kolme autonoomse piirkonna parlamendid - Soome, Rootsi, Taani, Norra, Island, Ahvenamaa, Gröönimaa ja Fääri saared. Põhjamaade Ministrite Nõukogu avas esinduse Eestis kevadel 1991.

Loe lähemalt Dagfinn Høybråtenist!

Uuri lähemalt Põhjamaade koostööst!


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid