Katarina Gäddnäs, Søren Vinterberg, Johan Unenge jpt – Põhjala suurkujud Põhja-Balti kirjandusfoorumil

Esmaspäev, 18 Märts 2013
Foto: Johannes Jansson/norden.org Foto: Johannes Jansson/norden.org

5. aprillil Eesti Rahvusraamatukogus Tallinna raamatumessi raames toimuval Põhja- ja Baltimaade kirjandusfoorumil „Rahvuskirjandus 21. sajandil: sisse- ja väljavaated" saavad sõna mitmed tunnustatud Põhjala eksperdid. Külalisesinejate seas on Katarina Gäddnäs (Ahvenamaa, pildil), Søren Vinterberg (Taani), Johan Unenge (Rootsi) ja paljud teised.

"Üha kiiremini muutuvas maailmas on muutunud ka kirjanduse olemus ja koht, teisenenud mitmed väärtused ja arusaamad, kasutusel on uued mõisted, tegutsemise vormid ja vahendid," selgitab foorumi ellu kutsumise põhjuseid Eha Vain, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kultuurinõunik. „Milles seisneb väikerahvaste kirjanduse eripära, mida ühist leiame Põhjamaade ja Balti riikide kirjanduses, mis tagab kirjanduse elujõulisuse, kuidas sünnib ja milleks kasutab autor oma sõna – neid ja paljusid teisi teemasid peegeldabki esimene Põhja- ja Baltimaade kirjandusfoorum."

Foorumil käsitletavatest teemadest ja esinejatest saab täpsemalt lugeda siin.

Katarina GäddnäsKirjandusfoorumi korraldajad - Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindused Eestis, Lätis ja Leedus - usuvad sõna jõusse, mis ühendab ja inspireerib, pakub tuge ning loob edasiliikumise energiat. Põhja- ja Baltimaade kirjandusfoorumi idee on välja kasvanud kirjandust ja kultuuri tutvustavast Põhjamaade raamatukogunädalast. Foorumile on oodatud raamatukoguhoidjad, autorid, tõlkijad, kirjastajad, õpetajad, raamatulevitajad.

Foorumist osavõtt on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerumine hiljemalt 3. aprillil.

Kaaskorraldajad, toetajad: Kirjastuste Liit, Raamatukoguhoidjate Ühing, Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium, FILI, Norla.

Kontakt:
Eha Vain
Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kultuurinõunik
Tel: 627 3104
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid