Pressiteade: Eksperdid kogunevad Tallinnasse inimkaubanduse vastase võitluse konverentsile

Neljapäev, 30 Mai 2013
Foto: Karin Beate Nøsterud/norden.org Foto: Karin Beate Nøsterud/norden.org

Täna, 30. mail algas Tallinnas kahepäevane inimkaubanduse uusi suundumusi käsitlev ekspertkonverents "Ohvrite ja kurjategijate tuvastamine – miks me ei märka neid?". Konverentsist võtavad osa politsei- ja piirivalveametnikud, prokuratuuri ja ministeeriumite esindajad Balti riikidest, Põhjamaadest ja Venemaalt.

Inimkaubandus on maailmas üks raskemaid kuriteoliike, millega kaasneb inimõiguste ja inimväärikuse ränk rikkumine, ning on organiseeritud kuritegevusele väga tulutoov äri. Eesti on inimkaubanduse ohvrite arvult 100 000 elaniku kohta Euroopa esikümnes.

"Inimkaubitsemise viimase aja peamisi trende on olnud püüe legaliseerida värbamist ja ohvrite ekspluateerimist. Kaubitsejad püüavad jätta muljet vastastikusest, võrdsete partnerite suhtest müüja ja müüdava vahel," märgib politseikolonel Raigo Haabu, Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal. "Teine viimase aja trend on kasutada värbamise ajal mittefüüsilisi survemeetodeid."

Konverents lõpetab ühe aasta kestnud Põhjamaade, Balti riikide ja Loode-Venemaa koostööprojekti "Võitlus inimkaubandusega: tööjõu, laste ja seksuaalne ekspluateerimine", mille raames ametnikud ja eksperdid tutvusid õppereisidel ametiasutuste saavutuste ja edulugudega inimkaubanduse vastu võitlemises.

Lõpukonverentsi eesmärk on luua Põhjamaadele, Balti riikidele ja Loode-Venemaale ühine inimkaubanduse alane teabevahetusplatvorm.

Konverentsi korraldamist toetab Politsei- ja Piirivalveamet.

Aeg: 30.-31. mai
Koht: Meriton Grand Conference & Spa Hotell (Paldiski mnt 4, Tallinn)
Täpsem teave Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kodulehel: http://www.norden.ee/et/heaolu-uhiskond/voitlus-inimkaubandusega

Põhja- ja Baltimaade Naispolitseinike Võrgustiku ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse korraldatav ekspertkonverents annab ülevaate:

  • inimkaubanduse vastasest võitlusest (tööjõu, laste ja seksuaalne ekspluateerimine) politsei ja piirivalve vaatenurgast;
  • uutest suundumustest inimkaubanduses Põhja-Euroopas;
  • edulugudest ja väljakutsetest võitluses inimkaubandusega.

Pressikontakt:
Veronika Isberg
Politseikapten, Politsei- ja Piirivalveameti administratsiooni õigusbüroo jurist
Põhja- ja Baltimaade Naispolitseinike Võrgustik
Tel: 503 2747
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid