Vaata rändekonverentsi videokokkuvõtet!

Esmaspäev, 12 August 2013
Foto: Siim Kumpas/norden.ee Foto: Siim Kumpas/norden.ee

Suure meedia ja avalikkuse huvi pälvinud märtsikuisest rändekonverentsist on valminud ülevaatlik videokokkuvõte. Videot on võimalik vaadata meie Youtube'i kanalis.

"Rahvastiku ränne ja tööjõu liikumine aitavad kaasa Põhja- ja Baltimaade arengule ja koostööle," märkis kevadel Berth Sundström, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor. "See on kindlasti positiivne, kuid tuleb tunnistada, et kui ränne toimub peamiselt ühes suunas, on oht nn ajude väljavooluks, mis omakorda võib põhjustada pikaajalist sotsiaalset ja majanduslikku ebastabiilsust piirkonnas. Rääkimata vananevast rahvastikust ja finantskriisi mõjust. Põhjamaad ja Balti riigid on omavahel liiga tihedalt seotud, et võiksime endale lubada nende ohtude eiramist. Seetõttu otsustasime algatada projekti rahvastiku rändest ja arengust meie piirkonnas, Põhja- ja Baltimaades."

Projekt algas konverentsiga "Rahvastiku rändest tingitud väljakutsed Põhja- ja Baltimaades" Kumu kunstimuuseumis Tallinnas 7. ja 8. märtsil 2013. Loe konverentsist lähemalt siin.

Aprilli lõpus jätkus projekt ekspertseminariga Vilniuses. Sügisel korraldame koos heade partneritega ekspertidele suunatud ja targale rändepoliitikale keskenduva jätkuseminari Tallinnas. Huvi korral palume ühendust võtta Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbikuga (e-posti teel See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või telefonil 742 3625).

Meedia


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid